Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 13:49 1 082 10

Доц. Ангел Кунчев: Няма сериозна циркулация на грипни вируси

  • ангел кунчев-
  • грип-
  • ваксини-
  • коронавирус

Ваксините се следят и всички с изтекъл срок на годност се унищожават

Доц. Ангел Кунчев: Няма сериозна циркулация на грипни вируси - 1
Снимка: БГНЕС

Интересът към безплатната имунизация срещу грип за хората над 65 години всяка година е различен. Миналата година са останали доста ваксини, за тази година са поръчани 190 000 броя и се планира доставката на още 3 000.

Това обясни пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев преди национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания. Според него интересът тази година е по-голям. Ваксини има и на свободния пазар, допълни той.

Все още няма сериозна циркулация на грипни вируси, уточни главният здравен инспектор. Според Кунчев масово разпространеният страх от натрупване на много ваксини за поставяне е необоснован.

„Единствено там, където има указания за спазване на някакви интервали, те трябва да се спазват.” Ваксините се следят и всички с изтекъл срок на годност се унищожават, не се ползват, увери Ангел Кунчев.

Има известно забавяне в имунизационния календар през последните две години, призна още той. В сектора на ваксините в следващите години предстои революция, каза в заключение доц. Кунчев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    10 0 Отговор
    Кунчо дали си е сложил нови бустери, или даже и първите не е прилагал, пък чак във ВМА го писаха, че бил, а той на Малдивите за 2 месеца.
  • 2 ковид 22

    10 0 Отговор
    защо тормозите бялата мафия,ще им намалеят печалбите, товарищ кунчев!
  • 3 Боруна Лом

    11 0 Отговор
    ПО ГОУЛЕМ ВИРУС ОТ ТЕБ НЯМА
  • 4 Последния Софиянец

    14 0 Отговор
    Защо не пускат Мангъров да говори,а все тези провалени доктори.
  • 5 Да да

    7 0 Отговор
    Има циркулация на измислени вреди на кипели в медийното пространство. Изплъзва ви се покривката с лапачката и сега ревете като поштраъклели магарета

    Коментиран от #8

  • 6 Вирус

    3 0 Отговор
    Що не се скриеш бе ей къде са бабетата оня от швейцария да ни пооблъчват и те хахаха
  • 7 Бил Гейтс от Майкрософт

    6 0 Отговор
    Всъщност има грипни вируси защото аз съм ги пуснал и не мисля да спирам да ги изпускам. Притежавам много лаборатории и в момента работя по нов биологичен вирус който ще се казва шмовид 2022 и ще бъде пуснат на пазара през февруари 2023 точно на време за китайската нова година така че празнувайте пийте шампанско и кажете последно сбогом на този жесток свят който прави мен извънземно и неприлично богат и рогат и зъбат.
  • 8 Фрика

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    да като няма заплата не е добре, Витанката и той нещо липсва медиино, сигурно и на него са му дръпнали шалтера за кинтите.
  • 9 пешо

    0 0 Отговор
    скорошна среща със създателя.
  • 10 нннн

    0 0 Отговор
    А академиците какво казват? Ще има ли през зимата грип?