Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 11:48 1 016 0

Симеон Матев: В аптеките продължава недостигът на медикаменти за диабетици, заради доставките и бюрокрацията

  • симеон матев-
  • лекарства-
  • диабетици-
  • недостиг-
  • аптеки

„Проблемите са не само с инсулина. Миналата седмица пациенти протестираха, защото не могат да намерят животоспасяващи лекарства”, заяви климатологът

Симеон Матев: В аптеките продължава недостигът на медикаменти за диабетици, заради доставките и бюрокрацията  - 1
Снимка: NovaNews

Симеон Матев коментира проблемите на диабетно болните в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS. Матев е климатолог и диабетно болен. Той заяви, че бюрокрацията и неизвестността създават сериозни трудности на пациентите. Понякога се налага сам да заплаща в определени случаи, заради разпоредбите, сподели той.

В аптечната мрежа продължава недостигът на медикаменти, заради доставките и бюрокрацията в системата, каза Матев.

„Проблемите са не само с инсулина. Миналата седмица пациенти протестираха, защото не могат да намерят животоспасяващи лекарства”, заяви той.
В болницата в Хасково започват безплатни прегледи за диабет. Ендокринологът д-р Мирослав Балтаджиев бе категоричен, че профилактиката е важна. Рисковите групи са пациенти с наднормено тегло, артериална хипертония, с високи триглицериди или холестерол, генетична обусловеност, обясни лекарят. Безплатният преглед включва и измерване на кръвна захар, каза той. Симптомите на болестта са жажда, повишено уриниране, незаздравяващи ранички, сърбеж по тялото и гениталите, каза д-р Балтаджиев


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА