Last news in Fakti

5 Декември, 2022 13:58 3 031 5

Посочиха кои хора не бива в никакъв случай да пият краве мляко

  • прясно мляко-
  • краве мляко-
  • мляко-
  • настинка-
  • симптоми

Хората още в миналото са забелязали, че симптомите на настинка стават по-изразени, ако човек консумира прясно краве мляко

Посочиха кои хора не бива в никакъв случай да пият краве мляко - 1
Снимка: Shutterstock

От векове съществува вярването, че приемът на мляко или млечни продукти при настинка влошава симптомите, като увеличава отделянето на слуз в носа и гърлото. Тези вярвания, обаче, до сега никога не са били научно доказани, пише в. Струма.

Нови изследвания успяват да докажат за пръв път, че пиенето на мляко влошава симптомите на настинка и грип. Това се случва най-вече при пациенти, които вече имат прекомерна секреция на слуз. Лекарите, които стоят зад проучването, твърдят, че откритията им са дошли като пълна изненада, тъй като те са очаквали да развенчаят вековната връзка между млечните продукти и храчките.

„Бях скептичен и не вярвах, че е истина“, казва Адам Фрош, консултант по уши, нос и гърло в болницата Листър в Стивънидж, Обединеното кралство.

На какво се дължи това?

Секретите се отделят от клетките в носа, белите дробове и синусите. Състоят се от вода, протеини и сол и предотвратяват навлизането на бактерии и замърсявания в тялото. Лигавицата съдържа антибактериални ензими, предпазващи от инфекции. Хремата, причинена от алергия или инфекции, способства за попадането ѝ в задната част на гърлото. Всичко това причинява кашлица, характерно хриптене и възпалено гърло.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВИ за полезната статия госпожо АТАНАСОВА
  • 2 Прясното мляко е вредно

    7 3 Отговор
    Даже при животните, малките се отделят от майката и престават да пият мляко!
  • 3 Къде

    10 2 Отговор
    Има кр.мляко, сирене,кашкавал ...? Ама от истинска крава...истинско мляко???? Ай стига тъпотии
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Когато приемате Лекарства е ПРОТИВОПОКАЗНО ДА ГИ ПИЕТЕ С МЛЯКО,ганки и ганчооовци!Когато се натровите с храна или гъби е Правилно да пиете Млякооо,ганки и ганчооовци!Когато искате да спите ,а не можете е правилнода пиете СТУДЕНО Прясно МЛЯКО С лъжица Пчелен МЕД,ганки и ганчооовци!

    Коментиран от #5

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Вече взех да се притеснявам, че съм още жив....Нещо не е наред при мен ли, какво ли???