Last news in Fakti

21 Декември, 2022 15:37 1 116 12

Тръгват масови проверки в АГ болниците след случая с разменените бебета

  • проверки-
  • аг болници-
  • разменени бебета

Министерството на здравеопазването също се е самосезирало по случая

Тръгват масови проверки в АГ болниците след случая с разменените бебета - 1
Снимка: БГНЕС

Започват проверки във всички АГ болници след случая с разменените бебета в София. Изпълнителната агенция „Медицински надзор” ще извърши нарочна проверка в болница „Шейново”, за да установи дали има пропуски в работата на лечебното заведение или умисъл. Това коментира началникът на кабинета на министъра на здравеопазването доц. Момчил Мавров, цитиран от Нова телевизия.
Министерството на здравеопазването също се е самосезирало по случая. Със заповед на ресорния министър Асен Меджидиев започва проверка, която ще бъде извършена от ИА „Медицински надзор”, съобщи БТА.
По-рано от прокуратурата обявиха, че ДНК експертиза е установила, че родителите, вписани в актовете за раждане на двете деца в София, не съответстват на биологичните такива. Извършват се множество действия по разследването.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерлок Холмс

    5 1 Отговор
    Някой е гледал филма с Дениро,, Имало едно време в Америка "
  • 2 честен ционист

    8 1 Отговор
    Децата са собственост на държавата. За какво мислите им даваме номер на касова бележка наречен ЕГН? Да са много специални?
  • 3 БОЗА

    12 1 Отговор
    Има държави ,дето се взема отпечатък от крачето на бебешора веднага след раждането...Топлата вода принципно е измислена отдавна... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #10

  • 4 Петьо Петров

    10 1 Отговор
    И хоп, бум, скандал. Дияна Димитрова взе да отшумява и трябва нова гледка. Това са неща на институциите, а не дъвки за медиите. Но нали не трябва да мислите, че цената на газа ще се вдигне не с 40%, а само с 35%. И за причините разбира се.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    МНОГО важно аз като незнам кои са ИСТИНСКИТЕ ми родители данеби да съм УМРЯЛ?
  • 6 Знайко

    5 1 Отговор
    Както се казва

    "След дъжд качулка"

    "Вина има виновен няма"...

    "НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ"

    "НЕИЗВЕСТЕН ДИРЕКТОР И ШЕФ НА ОТДЕЛЕНИЕТО", "журналистите" публикувайте му името на този некадърен директор на болницата.

    Коментиран от #9

  • 7 Както обикновено

    3 2 Отговор
    След дъжд- качулка.
  • 8 1520

    8 2 Отговор
    отвличане на вниманието , а това , че ни вкарват във война не е важно , че ще затворят нефтохим и т. н. не е важно
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 честен ционист

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "БОЗА":

    Както слабите телета се дават на здрави дойни крави, така и бебетата със здрав ген в нередки случаи се поверяват на бездетни семейства с потекло. На родилката се казва, че детето е умряло при раждането, заменя се с абортиран фетус, който заминава в сандъка и така. Здравата майка може да си направи ново, а някои семейства със синя кръв не могат да си позволят тоя лукс.
  • 11 Бай Сандьо

    10 1 Отговор
    Акушерки , сестри , доктори ся да плащат като попове . Да ги одрусат всичките , нали искат пари за раждане , а не си гледат работата
  • 12 Пижо

    4 0 Отговор
    След дъжд качулка!!! Винаги след!!! Малко има плащали - да им плащат още по малко!