10 Януари, 2023 08:05 999 7

Шефът на "Шейново": Трима са с дисциплинарни наказания заради разменените бебета

  • шейново-
  • дисциплинарни наказания-
  • трима-
  • разменени бебета

Те са били санкционирани още преди излизането на доклада на "Медицински одит", подчерта изпълнителният директор на болницата

Шефът на "Шейново": Трима са с дисциплинарни наказания заради разменените бебета - 1
Снимка: Нова телевизия


Трима служители на болница "Шейново" са с дисциплинарни наказания. Те са били санкционирани още преди излизането на доклада на "Медицински одит", касаещ случая с размяната на двете бебета в здравното заведение. Това заяви изпълнителният директор на болница „Шейново” д-р Румен Велев, цитиран от Нова телевизия

"Докладът от „Медицински одит” не беше изненада за нас. Голяма част от нещата, отразени в него, съвпаднаха с изводите от нашата вътрешна проверка. Трима души установихме, че са виновни за размяната на бебетата. Наложени са им дисциплинарни наказания още в петък преди да получим доклада на „Медицински одит”. Наказани са старшата акушерка на Неонатологията, началникът на Неонатологичното отделение и дежурният лекар, който е изписал бебетата”, посочи той.
Старшата акушерка е освободена от заемания пост и е понижена в длъжност.

"Ние преразгледахме всички наши протоколи и стандартни процедури, които имаме за пътя на бебето от неговото раждане до изписването му. Започнахме да ги преработваме не защото имаме пропуски, а за да можем да изградим много по-ясни и точни взаимовръзки, за да няма възможност за пропуск и грешка. освен това направихме две промени, които вече изпълняваме и касаят изписването на бебетата”, подчерта доктор Велев.

Той подчерта, че е готов да поеме отговорност винаги и тази отговорност е един морален акт. „Въпросът е дали аз съм допринесъл със своите действия съм допуснал да се стигне до този случай. За момента не виждам такава причини”, коментира той въпос дали е готов да поеме отговорност за случилото се. И допълни: „Най-страшното в този случай е това, което преживяват семействата и това, което се случва с доверието между нас и нашите пациенти. Ако ние не успеем да преодолеем бързо случилото се, това ще бъде катастрофално”.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    9 0 Отговор
    Шефа няма ли кой да го накаже, че е проспал посочените в доклада проблеми или както винаги виновен е всеки друг, но не и шефа.
  • 2 3- ма са наказани с увеличение

    5 1 Отговор
    на заплатата със 30%
    Китапите до живот не е ли по-гот.
  • 3 плюс минус

    5 0 Отговор
    Има нещо гнило в Дания, пардон, в Шейново.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 6567

    5 1 Отговор
    Нагъл, по-нагъл, акушерът Румен Велев.
    Да вземем да ги наградим и тримата "дисциплинарни" и "Директора", затова че не успяха да подменят бебетата и пропуснаха облаги!
    Лекарска арогантност!!!
  • 6 Буквоядец

    1 1 Отговор
    Наглост! Две майки преживяват нещо ужасно.Почти същото и техните близки.Редът и правилата се определят от този господин и щом не е създал точните правила, най- мъжкото е да си подаде оставката.
  • 7 Как е възможно

    1 0 Отговор
    Законово такъв тежък проблем да се създава на 2 семейства е недопустимо. Държава, която с такива безумни правила тероризира хората,трябва веднага да бъде поставена на място.В мига,в който с ДНК анализа се установи кое бебе чие е, майките трябваше да вземат в свои ръце справедливостта и да си вземат рожбите.Административното и законово безхаберие на държавата да си го решава държавата.Нищо не могат да направят на майка,която кърми собственото си дете.Наказанието на виновните ,безпорядъка в болниците,където го има, е работа на държавата. Това няма нищо общо със съдбата на бебетата. Докато ние не вземем в свои ръце справедливостта и не се справим с държавните безумия, нищо няма да се промени.Това,което държавата върши в момента пред очите ни е чист садизъм за бебетата,майките им,семействата им.Как може да се съобразяваш с такъв идиотизъм?