13 Януари, 2023 16:42 1 950 4

От „Шейново” очакват предявяване на искове от семействата на разменените бебета

  • шейново-
  • искове-
  • семейства-
  • разменени бебета

„За да се постигне споразумение, за да се реши спорът извънсъдебно, е необходимо да има съгласие на Столична община, която е принципал на болница „Шейново”.  Днес разговарях и с двамата колеги, които представляват и двете семейства и помолих да пуснат в болницата, в деловодството, претенциите с размера, който претендират, така че очакваме началото на следващата седмица да ги имаме официално заявени”, заяви адвокат Вили Костадинова

От „Шейново” очакват предявяване на искове от семействата на разменените бебета  - 1
Снимка: Нова телевизия

Очаква се следващата седмица семействата на двете бебета, разменени в родилното, да предявят искове към болница „Шейново” за обезщетения. Това съобщи за NOVA адвокатът на лечебното заведение.

От „Шейново” са предложили размяната на децата да стане при тях, но са срещнали отказ.

А завеждащата неонатологичното отделение на болницата - д-р Донка Узунова, сподели, че е почувства облекчение, след като е разбрала новината за размяната.

„Официално заявени претенции нямаме. Няма да скрия от вас, че обсъждахме такава възможност на срещата, която проведохме с адвокатите на двете семейства”, заяви Вили Костадинова, адвокат на САГБАЛ „Шейново”.

„За да се постигне споразумение, за да се реши спорът извънсъдебно, е необходимо да има съгласие на Столична община, която е принципал на болница „Шейново”. Днес разговарях и с двамата колеги, които представляват и двете семейства и помолих да пуснат в болницата, в деловодството, претенциите с размера, който претендират, така че очакваме началото на следващата седмица да ги имаме официално заявени”, заяви още адвокат Костадинова.

„Независимо от негативните страни на ситуацията, независимо от тежестта - емоционалната и служебната, която всички изпитахме, облекчението е на лице и съчувствието ни сега преминава в най-добри пожелания към двете семейства. Надяваме се да намерят сили в себе си да се справят с подобна ситуация. Съществува едно чувство, че не си свършил нещо, както трябва или че е можело по-добре да го свършиш в определен етап от работата си. То скоро няма да премине и не трябва да преминава, защото ще ни подобри дейността занапред”, каза д-р Донка Узунова, завеждащ отделението по неонатология.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комунистически свинарник

    5 4 Отговор
    Съд до дупка на безделниците допуснали тази размяна.
  • 2 ХАХАХА

    3 2 Отговор
    Дали ще станат милионери?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Да,ще станат.С номинал от 1997 януари месец. Щом документацията е била изрядна, доброволно си ги размениха само в присъствие на адвокат, чакай да получат големи суми. Ще им дадат някоя и друга хилядарка и толкова.Ако беше минало всичко през съд,може би. Разследването ще продължи още известно време и ще приключи без виновни,с доказана обща вина и край на случая. Важното е че бебенцата са си при биологичните родители.
  • 4 И сега?

    1 1 Отговор
    Ще осъдят една санитар Ка и тя не може да плати. Друго е да съдиш болницата. Ама нема да им дадъъ