Last news in Fakti

17 Януари, 2023 13:32 1 521 2

Най-известните съвети за отслабване, които не работят

  • диета-
  • отслабване-
  • мазнини-
  • здравословно хранене-
  • съвети-
  • митове

Няма чудотворни диети или хапчета за отслабване, чрез които да ядете колкото искате и пак да сваляте килограми

Най-известните съвети за отслабване, които не работят - 1
Снимка: Shutterstock

Когато заговорим за отслабване, тегло и влизане във форма, интернет пространството е пренаситено с информация, съвети, обучения, семинари и инфлуенсъри, които ви дават съвети. Изписани са и безброй книги по въпроса, издавани от десетки години.

Истината е, че се сблъскваме с много лъжи и митове по този въпрос. Някои от тях са нелепи, други налудничави, а трети направо опасни. Трябва да се научите да слушате собственото си тяло и винаги да се консултирате със специалисти, пише trafficnews.bg.

Сега обаче ще обърнем внимание на четири от всички тези популярни съвети за отслабване, които доказано от специалисти не работят:

Яжте по-малко, движете се повече

Бъдете сигурни, че тази мантра не работи. Понякога наднорменото тегло е резултат от стрес, потиснати емоции, хормони, дори травма. Анализирайте потребностите на собственото си тяло, направете си изследвания, ако е нужно, и си съставете здравословен режим на хранене и тренировки.

Кардиото е за отслабване, силовата тренировка за мускули

Кардиото ще ви помогне да намалите теглото си, но не и да изгубите телесни мазнини в дългосрочен план.
Може да се усещате по-слаби, но това не е универсален здравословен подход. Специалистите препоръчват да обърнете внимание на натрупването на мускулна маса и развиване на здрава мускулатура, ако наистина искате да държите излишните мазнини далеч от тялото си.

Консумирайте по-малко мазнини

Всъщност храните богати на мазнини като: сьомга, яйца, авокадо, зехтин, ядки, кисело мляко, тъмен шоколад съдържат нужни хранителни вещества. Със сигурност трябва да избягваме пържените храни, бургерите и чипса.

Детокс

Детоксикиращите диети и режими могат да бъдат опасни. Няма вълшебни хапчета за отслабване, колкото и да се опитват да ви рекламират такива. Със сигурност, трябва да се отърваваме от токсините, но балансът е ключов във всяка здравословна промяна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Касандър

    7 1 Отговор
    Има 3 вълшебни думички които много могат да ви помогнат в отслабването. Трябва да ги казвате гласно всеки път когато седнете да се храните. Не знам дали да ви ги кажа, все пак това една голяма тайна на тамплиерите, на Мерлин и т.н. магьосници. Още се колебая....колебая се ...колебая се...абе хайде ще ви ги кажа, пък дано не ме накажат. И така ...преди всяко хранене казвате силно на глас три пъти: "СТИГА ПЛЮСКА, СВИНЬО !!!
  • 2 Роза

    5 0 Отговор
    Хубава статия!Всеки човек е индивидуален и няма общовалидни правила за всички.Наистина всеки трябва да познава добре тялото си и да си изгради подходящ собствен режим.