Last news in Fakti

28 Януари, 2023 05:56 788 3

Мими Виткова: Нямаме извънболнична помощ, много хора в селските райони нямат достъп до личен лекар

  • мими виткова-
  • здравеопазване-
  • болници

Почти половината от финансирането за здравеопазването е от джоба на пациента, заяви бившият здравен министър

Мими Виткова: Нямаме извънболнична помощ, много хора в селските райони нямат достъп до личен лекар - 1
Снимка: БГНЕС

Почти половината от финансирането на здравеопазването е от джоба на пациента. Цената на здравните услуги от средата на 2022 година доста се промениха. 8 лева за възрастните хора при всяко посещение ще се окаже непосилно. Много български граждани в селските райони нямат достъп до личен лекар.

Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" бившият министър на здравеопазването, а сега председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване Мими Виткова.

По думите ѝ не се търсят решения на тежките проблеми в здравната система.

"Ние нямаме извънболнична помощ. Държавата продължава да нехае за скъпите медицински изделия, които касата не покрива. Не успяхме да направим профилактични прегледи в Смолян. Наложи се да закараме пациентите в Пловдив. Много скоро няма да имаме педиатри и специалисти по вътрешни болести", каза още Виткова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да а

    3 0 Отговор
    Нямаме, ЗАЩОТО го направихте така ВИЕ госпожо БИВШ министър. Вие съсипахте здравеопазването и го превърнахте в плод зеленчук ..