20 Февруари, 2023 20:00 975 2

Лекарите в Израел извадиха пръстен от гърлото на двегодишно момче

  • израел-
  • лекари-
  • медицина-
  • гърло-
  • пръстен

Момчето се е оплакало от болка в гърлото и е отказало да се храни. Казало е на родителите си, че е глътнало пръстен

Лекарите в Израел извадиха пръстен от гърлото на двегодишно момче - 1
Снимка: ТПС

Лекарите от йерусалимския медицински център "Шаарей Зедек" извадиха пръстен, заседнал в гърлото на двегодишно момче, предаде израелската новинарска агенция ТПС.

Момчето се е оплакало от болка в гърлото и е отказало да се храни. Казало е на родителите си, че е глътнало пръстен. Родителите, жители на източния йерусалимски квартал Шуафат, незабавно завели момчето в местна клиника, където рентгенова снимка показала, че пръстенът е заседнал в гърлото на детето. Служителите на клиникатa са изпратили семейството в "Шаарей Зедек" за изваждане на пръстена. Въпреки че момчето не е изпитвало затруднения при дишане, медицинските лица са се притеснили, че назъбените ръбове на пръстена може да повредят хранопровода на пациента. Специалисти от отоларингологичното отделение на болницата са извършили спешна операция под пълна упойка, като успешно са отстранили пръстена. Детето е изпратено вкъщи в добро състояние след един ден наблюдение в болницата.

След като детето се прибрало у дома, бащата му се обадил на лекарите, за да им благодари и да им каже, че: "Адам отново се усмихва и яде".

"Този инцидент ни напомни да бъдем внимателни и да се грижим за нашите деца", казва бащата.

Доктор Динор, лекувал малкия пациент, пък казва, че инцидентът е пример за опасност от поглъщане на други малки предмети - особено кръгли батерии, като тези, които обикновено се срещат в детските играчки.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аарон Иларионов

    5 1 Отговор
    Не го подлагайте на съмнение. Тука е така- всички сме тарикати от малки.
  • 2 Механик

    2 0 Отговор
    Пръстенчето е било златнико и с диамнтче, нали? Еврейчетата тия работи много ги гълтат.