29 Март, 2023 06:32 790 2

Фармацевтите решават за предложението на Здравната каса за удължаване на съществуващия договор

  • фармацевтичен съюз-
  • здравна каса-
  • договор

Той изтича в края на март

Управителният съвет на Фармацевтичния съюз се очаква да излезе с решение дали да приемем предложението на Здравната каса за удължаване на съществуващия договор, предаде БНР.

Договорът на фонда с аптеките изтича в края на март, но заради предложения за промени в последната минута преговорите за подновяването му буксуват.

На 1 милион здравноосигурени българи може да бъдат принудени да плащат за животоподдържащи лекарства след първи април.

Това предупреждават от фармацевтичния съюз. Става въпрос за хронично болните, чиято терапия се покрива изцяло или частично от Здравната каса.

Фармацевтите са недоволни от предложението в новия договор да не могат да изпълняват частично рецепти, ако пациентът не иска всички изписани медикаменти.

Според представителите на лекарския съюз и Касата това решение не може да бъде взето от неспециалист.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    1 0 Отговор
    Управляващите посегнаха и на здравето на всички, страхът трябва да владее цялото общество. Какви недоразумения на човешкия род решават съдбата ни, да се чудим откъде изпълзяха толкова много, без съвест и срам?
  • 2 Вендинг аптека

    0 0 Отговор
    Здравната каца се оказа пирамида.