Last news in Fakti

10 Април, 2023 10:39 611 3

Шефът на "Пирогов": Нямаме нито лев просрочено задължение. Финансовото състояние на болницата е стабилно

  • директор-
  • пирогов-
  • финансово състояние-
  • просрочени задължения

Средата на миналата година болницата имаше 17 млн. лева просрочени задължения, обясни д-р Валентин Димитров 

Шефът на "Пирогов": Нямаме нито лев просрочено задължение. Финансовото състояние на болницата е стабилно - 1
Снимка: bTV

Финансовото състояние на болница „Пирогов“ е изключително стабилно. Нямаме нито един лев просрочено задължение. Изплатили сме си всичко към доставчици и кредитори, заплатите са изплатени в пълен размер, заяви изпълнителният директор на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров в предаването „Тази сутрин“.

Средата на миналата година болницата имаше 17 млн. лева просрочени задължения.
„Успях да договоря добър кредит в българска търговска банка при много добри финансови условия, с което консолидирахме всички стари кредити при много по-добри лихвени проценти и с гратисен период от две години“, добави той.

Димитров подчерта, че „Пирогов“ е най-амортизираното стопанско звено в държавата. „Между 30 и 50 000 души минават през болницата на месечна база“, отчете той.

Без площадка за хеликоптер в "Пирогов"

„Към този момент площадка за хеликоптер на територията на болницата няма и няма възможност да има. Има обаче няколко терена в „Пирогов“, които са за събаряне и за изграждане на структури, на които на последните етажи да има площадка. Ние се намираме в урбанизираната част на София“, каза Димитров.
Той подчерта, че всичките болници в Турция вече са на едно добро материално ниво.

„При нас материалната база в държавните болници малко изоставаме. Медицинската услуга в Турция не е по-добра от нашата. Аз смятам, че българският лекар е един от най-квалифицираните в Европа. Няма случай лекар или медицинска сестра, който да е отишъл в където и да е в Европа и да не е започнал работа веднага. Имаме дефицит в отношенията ни помежду ни, отношението към пациента, имаме дефицит в чисто човешките неща“, каза Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма начин !

    4 1 Отговор
    Нелегалните джагали и те ли ти платиха или ни смучете осигуровките ? За мургавите да не споменавам.Да пази Господ да ви е пациент.Дай пари,дай пари и накрая в Орландовци !
  • 2 Дрън дрън та пляс

    1 0 Отговор
    За пъви път да не кажете че сте пред фалит и да просите пара
  • 3 Изгони добрите лекари

    1 0 Отговор
    Голям мошеник , от гербаджиите.