Last news in Fakti

29 Май, 2023 08:35 3 815 16

Майка обвинява медици за смъртта на 27-годишната ѝ дъщеря

  • жена-
  • дъщеря-
  • починала-
  • болница-
  • свети георги

Лекарите вървяха все едно са на разходка

Майка обвинява медици за смъртта на 27-годишната ѝ дъщеря - 1
Снимка: БГНЕС

Майка твърди, че 27-годишната ѝ дъщеря Елисавета е починала в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив, след като не е получила адекватна спешна помощ. По думите ѝ санитарка се опитала да направи сърдечен масаж на пациентката, защото не могла да открие дежурното медицинско лице.

„Дъщеря ми беше приета за лечение на 9-и май, защото беше много отпаднала, със силно обезводняване. След преглед в спешен кабинет, се реши, че трябва да се лекува в Инфекциозна клиника. Там остана 5-6 дни и общото ѝ състояние се подобри. Беше си много добре, дори се чудихме какво още прави в болницата”, обясни Цеца Станева.

Във фаталния ден майката на жената била на посещение при нея, но заради спецификите на отделението - видяла дъщеря си през прозореца. „Вътре се чу някакъв страшен шум. Санитарката влезе и започна да я вика по име, но тя не реагираше. Започна да звъни по телефоните и да казва, че не може да намери този и онзи. Влязохме в стаята ѝ - дъщеря ми беше паднала, обляна в кръв, в безпомощно състояние. Санитарката ѝ оказваше първа помощ. Там нямаше медицински лица”, добави родителят.

Станева коментира, че е разговаряла със зам.-директор на болницата, който не бил учуден от факта, че не е имало медицинско лице. „Никой не знае каква е била причината за припадъка. Нямаше алергии към лекарства, по принцип беше здраво момиче. Имаше синдром на Хашимото, но всеки казва, че не е причина за фаталния край”, добави тя.

За NOVA от лечебното заведение обясниха, че 27-годишната жена е починала от усложнения на „основното си заболяване - кардиомиопатия”. Допълват, че при внезапното падане незабавно е започнала кардиопулмоналната ресусцитация, съвместно с екип на Клиниката по анестезиология, а санитарката е била пряк свидетел.

„Никой не ни е говорил за кардиомиопатия. Или пък за някакво заболяване на сърцето. Тя никога не е имала болно сърце”, категорична е майката на починалата.

Според Станева именно отсъствието на лекари е довело до смъртта на 27-годишната жена. „След около 10-15 минути дойде линейка от КАИЛ. Тя се движеше все едно е на парад - без сигнализация. Докторите вървяха все едно са на разходка. Влязоха, забавиха се доста. Качиха обратно носилката и си заминаха. Ние останахме навън да чакаме. Никой нищо не казваше. След около час дойде автомобил на охранителна частна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите. След около 5 минути излязоха 7-8 човека, за да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната ѝ дейност”, посочи майката на жената, като уточни, че не са проявявали агресия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма такава Държава

    33 3 Отговор
    Всички са за затвора доживот, бездействие и безделници. Гледат да им мине бързо и без натоварване смяната и да си ходят. Трябва да има осъдени лекари за това ужасно деяние.

    Коментиран от #7

  • 2 ПСР

    30 1 Отговор
    След случаят от Русе,за съжаление отново
    трябва да изказваме съболезнования за млад човек.Гледах сутринта интервю с почернената майка-напълно се владееше в тази кошмарна ситуация,не обвиняваше и не беше агресивна.А какво й е дошло до главата!Още не знаели,от какво е починало момичето и защо лекари е нямало!Трагично безумие,пълен ужас.
  • 3 дффд

    26 4 Отговор
    Лекарите не лекуват. Поставят някаква диагноза и след това следват протокол за лечение на написаната диагноза. Толкова. Ама такава ли е болестта наистина, ама как се отразява терапията на пациента, ама страничните ефекти от лечението, не ги интересуват. Дори терапията да вреди на пациента, те продължават да я прилагат. Усложненията ги подминават, все едно не са ги чули.
    Друг е въпросът, че в отделенията не полагат грижи за пациента. Ако някоя санитарка се смили да помогне, доколкото може, щото не е медицинско лице, ако друг пациент от стаята помогне, това е. Сестри и лекари не помагат, ако човек има оплаквания.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 др Гей Билтс

    15 4 Отговор
    Аз от повече от 10 год не плащам вече здравни осигуровки. Защо ми е да спонсорирам морги и убийци? Наскоро чух, че даже студентки първа година бачкали като операционни сестри, само и само да се усвояват пари за накъсяване на народа.
  • 6 дффд

    23 3 Отговор
    Лекуване няма, спасяване на човешки живот няма, ама охранителите дошли, ти да видиш! А пациентът кого да повика, да го защитава? Лекарите постоянно се правят на жертви, сраснали са се със силовите структури, съдът ги оправдава за всичко, вкл. и при смърт... Заключете ги тия болници, оградете ги с високи стени, направете ги като мавзолеи, сложете спец. части с автомати и каски да охраняват и не пускайте хора в болниците. Охранителни камери си имат навсякъде. Заплатите на тия охранители са пак от парите на хората. Внасяме здравни осигуровки, да плащат за охрана с нашите пари. А лекуване няма.
    Защо изобщо съществуват тия болници?!

    Коментиран от #9

  • 7 дффд

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Няма такава Държава":

    Няма осъден лекар и няма да има. Депутати, министри и лекари са над закона. Най- безполезните хора в държавата се охраняват от силовите структури и са безнаказани.

    Коментиран от #15

  • 8 Едно проучване

    13 5 Отговор
    В Свети Георги са много големи пройдохи. Подариха им титлите доцент и професор, нямаше нито един вак. В лекарската етична комисия има запис на практики на ВМА и св Георги, които бяха покрити заради женски прасета от ВМА

    Коментиран от #10

  • 9 др Гей Билтс

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "дффд":

    Морят народеца с експериментални лекарства. Спонсори със златни букви като Фйзер, Янсен, Астра Зенека и Модерна греят до кабинентите на всеки финансов директор на МБАЛ в България. Юристконсулти и всякакви аджокати бранят законното право на доктори да убиват безнаказано. По цял ден влизат млади търговци на смърт с раници при директорите, какво има вътре, оставам на вашето въображение. Гадовете утрепаха законно над 38000 пенсионера от гладна смърт за няма и 2 год време. Днес продължават да трепят по нови и нови алгоритми, а за близките остава само разочарованието и чувството, че са измамени.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЯШУА

    13 3 Отговор
    Извършва се геноцид ! А човешкия живот тук е само статистика !
  • 12 РЕАЛИСТ

    7 2 Отговор
    Абе нещо не схванах. Става въпрос за хирургиите на Пещерско шосе. В Тази голяма сграда да няма медицинско лице, което да окаже първа помощ, а да се вика линейка. Ужас.
  • 13 Васил

    12 2 Отговор
    И после касапите в бели престилки викат че са им малко парите даже тези които получават са им много.
  • 14 Роза

    13 1 Отговор
    За съжаление,лекарите са необходимо зло.Без тях не може!Те знаят това и често злоупотребяват с користни цели.Не отричам,че сред тях има и достойни хора,но са много малко!Преди месец имах късмет един такъв да ме оперира от херния,без да ми вземе нито лев!Близките ми не можеха да повярват!Но пак повтарям,такива случаи са извънредно редки!Медицината би трябвало да бъде пример за хуманност,а я превърнаха в търговия!Това е един от най-големите грехове на днешната "демокрация"!
  • 15 Аааааа има осъдени

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "дффд":

    Поне двама-трима. УСЛОВНО! Едната е оная, дето наскоро след 14 часа след секцио почина жената. Та тая с условната пак тя е правила операцията. И ако е минало времето на условната, реабилитация и евентуално нова още "по-жестока" условна, тоя път с 3 г. изпитателен срок.
  • 16 КовидманЯк

    3 0 Отговор
    Лекарите ( така наречени) са изроди.Избиваха хората по време на пЛандемията по поръчка за пари.Хареса им и сега продължават за удоволствие.