Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 10:17 1 110 12

Обществените нагласи относно задължителната ваксина срещу хепатит

  • ваксина-
  • хепатит-
  • задължителна-
  • мнение

Проучването сред родителите е на регионалната здравна инспекция във Варна

Обществените нагласи относно задължителната ваксина срещу хепатит - 1
Снимка: БГНЕС

Регионалната здравна инспекция във Варна проучва нагласата на родителите за въвеждането на задължителна ваксина срещу хепатит А. Доколко е опасно заболяването при децата и какви са мненията на хората за ваксинацията? Димитър Велчев е сред родителите, които одобряват имунизацията. „Ако присъства в задължителния календар, защо не? Вярвам на преценката на лекарите”, споделя мъжът, цитиран от Нова телевизия.

Подобно е мнението и на други родители. А здравните власти решават да се допитат до хората дали ваксината да влезе в задължителния имунизационен календар.

„Анкетата е затова какви са познанията на родителите и дали са съгбасни с подобна промяна. Към момента 53% са по-скоро не, а пък останалите клонят към съгласни или колебаещи се”, обясни проф. Цонко Паунов ,директор на РЗИ-Варна.

А що се отнася до самата ваксина от здравната инспекция са категорични - до този момент няма регистрирани някакви нежелание реакции или тежки алергични усложнения от тази ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    2 20 Отговор
    тотално изтрещели евроатлантици-вегани с татуировки и железа по ушите и джуките, може да бъдат против ваксинирането. Демокрацията е вредна за мозъчното развитие.

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Помощ 112

    16 6 Отговор
    Ваксини си трябват, тези които са изпитани и доказани, за хепатит, туберкулоза, шарка, тетанус... но тези дето ни натресоха за ковид нали, да си имаме уважението. Ваксинирайте си децата или както казва доктор Хаус в един епизод на едно веган джендърско семейство с болно бебе отказващо да го ваксинират "Като не искате да ваксинирате бебето да ви поръчам един ковчег с бебешки размери"

    Коментиран от #12

  • 3 Петър

    25 4 Отговор
    Важното е, че българите не се подадоха и не се "ваксинираха" срещу Ковод-19.

    Коментиран от #8

  • 4 хубава работа

    16 6 Отговор
    И тази ваксина ли сега..... Аз съм твърдо за живот без ваксини, отрови

    Коментиран от #5, #7

  • 5 прережи

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "хубава работа":

    си вените
  • 6 тебе

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    7.62×51 ще те ваксинира
  • 7 ФАКТИ

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "хубава работа":

    Сигурно пушиш, пиеш, от време на време и ако подшмръкваш на някой купон, тъпчеш се с дюнери и коли ама викаш отрови не искаш, ама утре като се набодеш някъде по прекрасните ни улици и тротоари на някой ръждив пирон и умреш от тетанус ще разбереш от къде изгрява слънцето, или ако си мъж, знаеш ли, че от тежко каране на шарка може да се увредят тестисите и да останеш бездетен... ти си знаеш как си живееш живота, избора си е твой! И преди да кажеш, ваксините са измислени някой лош чичко да печели да знаеш, че повечето ваксини са безплатни.
  • 8 Павел

    4 15 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Не се поддадохме на призивите
    за ваксинация но се поддадохме на руската антиваксърска пропаганда провеждана от петата колона на Москва. И затова дадохме най-много жертви от Ковид 19 на глава от населението.

    Коментиран от #11

  • 9 Българин

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Само":

    Грешиш приятелю, антиваксърската пропаганда провеждаше проруската безродна измет, начело с Костя Копейкин.
  • 10 Баш софиянец

    5 3 Отговор
    Ако е РНК ваксина или синтетика, категорично НЕ.
  • 11 Петър

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Павел":

    А не се ли сещаш как беше постигната тази бройка от над 38 000 починали от Ковид-19 в България? Записваха като починали заради Ковид-19 и починали в пътно транспортни произшествия, един от най налудничавите случаи на записани като починали от Ковид-19 е в болницата на град Сливен, тогава в ковид отделението на болницата стана пожар, следствие на пожара, поради задушаване, загинаха 2-3 болни с Ковид-19, ами записаха ги като починали от Ковид-19. А ти продължавай да вярваш на двадесет и третата колона и да мислиш, че тези 38 000 човека са починали от само Ковид-19.
  • 12 Нова

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Помощ 112":

    То затуй Бил Гейтса не си ваксинирал децата и им купил по един бебешки ковччег. Аллоу. Много тъъппотии гледаш. Тях ги пишат сценаристите да ти го набият в главата, че без боцки щяло да ти почине бебето. Изобщо имаш ли деца? Остави всекк сам да си прецени и поеме отговорност