Last news in Fakti

30 Декември, 2023 10:51 1 569 7

Подсладителите са скрита отрова

  • подсладител-
  • захар-
  • отрова-
  • опасни-
  • вреди

Те често причиняват тежки алергични реакции

Подсладителите са скрита отрова - 1
Снимкa: Shutterstock

Подсладителите наистина изострят апетита, но това не е тяхната основна опасност. Човешкият организъм е адаптиран към усвояването на органични продукти, но не винаги е в състояние да обработи правилно химическите добавки, включително подсладителите.

Ето защо изкуствените заместители на захарта често причиняват тежки алергични реакции, а някои подсладители се натрупват в организма.

Изкуствените заместители на захарта се абсорбират, заобикаляйки панкреаса, (поради което се използват в менюто за диабетици), но те създават прекомерно натоварване на черния дроб, което е сравнимо с вредните ефекти от приема на антибиотици.

Неслучайно днес няма достатъчно данни, потвърждаващи безопасността за здравето на изкуствените заместители на захарта, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутрасуит

    4 0 Отговор
    А рафинираната захар е явна отрова. Яжте банани тогава, намазани с мед.
  • 2 ЕВРОНЮЗ

    9 1 Отговор
    Освен доматите култивирани от бабите остана ли нещо подходящо за човешкия организъм... Заливани денонощно с евроатлантическа помия и светло шенгенско бъдеще
  • 3 Сам срещу себе си

    16 0 Отговор
    Измамното замества истинското, не защото второто не достига, а защото първото е по-евтино. Разберете, че алчността е основен проблем, от когото произлизат всички останали проблеми и той е ПРОБЛЕМ НА ВСЕКИ!

    Коментиран от #4

  • 4 Така е

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сам срещу себе си":

    2005 година сме внесли и съответно изяли седем хиляди тона палмово масло. 2020 година вноса е над четиредесет хиляди тона, смятайте какво ядем, палмовото масло се слага в над 70 процента от храните.

    Коментиран от #6

  • 5 Алеко Кнс

    9 1 Отговор
    Четете - истината за аспартама....ужас. В България през Турция се внасят ДДТ отрови , под друго име за да се заобиколи световната забрана. Разпада му е 100 години и това е в кръвта ни и артериите! Гладолечение , и на баба и дядо градинките , това е. Преди 20 г като ходех по аптеките хората купуваха по 1-2 неща , сега има опашки от хора и се купуват сред по 1 торбичка с лекарства , за какво говорим! Тихият геноцит.
  • 6 Бананова република

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    Какво ядем? Ядем банана с кокосовите орехи, доматите - с колците и салама, с орехите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.