Подсладителите наистина изострят апетита, но това не е тяхната основна опасност. Човешкият организъм е адаптиран към усвояването на органични продукти, но не винаги е в състояние да обработи правилно химическите добавки, включително подсладителите.
Ето защо изкуствените заместители на захарта често причиняват тежки алергични реакции, а някои подсладители се натрупват в организма.
Изкуствените заместители на захарта се абсорбират, заобикаляйки панкреаса, (поради което се използват в менюто за диабетици), но те създават прекомерно натоварване на черния дроб, което е сравнимо с вредните ефекти от приема на антибиотици.
Неслучайно днес няма достатъчно данни, потвърждаващи безопасността за здравето на изкуствените заместители на захарта, пише zdrave.to.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Мутрасуит
10:54 30.12.2023
2 ЕВРОНЮЗ
10:55 30.12.2023
3 Сам срещу себе си
Коментиран от #4
11:02 30.12.2023
4 Така е
До коментар #3 от "Сам срещу себе си":
2005 година сме внесли и съответно изяли седем хиляди тона палмово масло. 2020 година вноса е над четиредесет хиляди тона, смятайте какво ядем, палмовото масло се слага в над 70 процента от храните.Коментиран от #6
11:06 30.12.2023
5 Алеко Кнс
12:05 30.12.2023
6 Бананова република
До коментар #4 от "Така е":
Какво ядем? Ядем банана с кокосовите орехи, доматите - с колците и салама, с орехите.12:15 30.12.2023
7 Този коментар е премахнат от модератор.