19 Юни, 2024 12:58 2 944 7

Домашен еликсир при проблеми с щитовидната жлеза

  • щитовидна жлеза-
  • здравословни проблеми-
  • лечение-
  • домашна рецепта-
  • народна медицина-
  • еликсир-
  • лек

Тази рецепта се приготвя лесно и има силен ефект

Домашен еликсир при проблеми с щитовидната жлеза - 1
Снимка: Shutterstock

Щитовидната жлеза се намира в областта на шията, а големината ѝ е колкото една пръстенна става. Нейното влияние върху функционирането на органите и системите в организма е от жизнено важно значение. Болестите на щитовидната жлеза съвсем не са за подценяване.

Състоянието ѝ се отразява върху обмяната на веществата, апетита, храносмилането, кръвообращението, косата, ноктите, кожата и др.

Огромна част от хората имат нарушени функции на щитовидната си жлеза, като жените страдат доста по-често, в сравнение с мъжете. При жените над 35 години шансовете щитовидната жлеза да заболее са с 30 на 100 по-високи от обикновено.

Тук ще разгледаме една изключително лесна рецепта, която ще ви помогне при проблеми с щитовидната жлеза само за 2 месеца:

Какво трябва да направите:

Смесете една чаша елда, натрошени орехи и мед в емайл (абсолютно чисти) ястия и се прехвърля в стъклен буркан.

Елдата трябва много внимателно да се смели до хомогенно състояние. Не можете да я замените с брашно от елда, защото няма такива полезни съставки, които се съдържат в черупката на елдата.

Ядките също трябва да се натрошат до прах. Тази смес залейте с мед и разбъркайте добре. Съхранявайте в хладилника.

Начини на приемане:

Готовият микс трябва да се приема три пъти дневно преди хранене по 1 супена лъжица, в продължение на един месец. Ако желаете, можете да добавите към тази смес сушени кайсии или стафиди, за тези, които имат сърдечни проблеми.

Веднъж седмично цял ден, яжте само това, като не приемате друга храна, освен вода.

Направете това шест пъти, т.е. шест седмици.

След като вземете този еликсир, вие сами ще почувствате колко здрави и силни сте станали. След първия курс гърчът ще намалее, а след вторият болестта ще ви напусне. Проверете на ултразвук: щитовидната жлеза ще бъде нормална.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ти

    3 2 Отговор
    Да бяхте писали какво е Елда
  • 2 доктора

    6 2 Отговор
    Проблемите ви започват тогава когато слушате глупости да ограничите солта или да я замените с хималйска ,келтска и всякаква друга .Получава се липса на йод . Затова ,обикновена българска йодирана сол и всичко ще ви наред .

    Коментиран от #3

  • 3 Йодов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "доктора":

    да се надяваме
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 1 Отговор
    Хей умници, за какъв вид заболяване става въпрос? Щото има хипо функция на щитовидната жлеза, а има и хипер функция. Орехите са вредни и се ядат в малки количества! Има си ендокринолози за тези работи! Не се лекува за 1 седмица, а цял живот се взема Еутирокс по рецепта от доктор!

    Коментиран от #5

  • 5 7474

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Точно! И аз се възмутих от написаното. Тази рецепта не може да се използва ей- така с лека ръка. Някои хора са с Хашимото, други с Базед, хипофункция, хиперфункция... и диетата, терапията, билките, добавките са съответно РАЗЛИЧНИ. Меко казано, безотговорно е да се "лепне" такова заглавие за статия и да се препоръча храна, без да се знае конкретното заболяване. Може да се стигне до влошаване.
  • 6 7474

    6 0 Отговор
    Болестите на щитовидната жлеза се отразяват на костите(остеопороза), очите, функцията на яйчниците(предпоставка за рак на гърдата и матката), съня, нервната система, умствената дейност, сърцето... Много е лековато да се пише само за кожата, косата, апетита, храносмилането.
    Това е ключов орган, стратегически, може да съсипе всички органи и системи и е недопустимо да се предписва един общ хранителен режим за различните видове заболявания на щитовидната жлеза.

    Коментиран от #7

  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "7474":

    Абсолютно сте прав! Аз имам хипофункция и от години вземам Еутирокс два дни по 75 микрограма, останалите дни по 100 мкг. Така е преценил лекаря ми - това е прецизна доза. Финната настройка, така да се каже е много важна за правилното функциониране на щит. жлеза, а не някой да си прави експерименти от един човек каза. Щит. жлеза страда много от токсини в организма. Трябва да се приема витаминозна храна. В моя случай по рецепта вземам 1-2 пъти годишно селен - Цефасел. Тук народна медицина - не!