11 Август, 2024 08:37 1 763 1

Кои хора не трябва да ядат консервирани храни

  • консерви-
  • използване-
  • здраве

По време на консервирането се губят част то витамините и минералите

Кои хора не трябва да ядат консервирани храни - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Консервираните храни могат да бъдат вредни за хора, страдащи от високо кръвно налягане, сърдечни и бъбречни заболявания поради високото си съдържание на сол.

„Консервираните храни могат да съдържат големи количества сол, което може да бъде вредно за хора с високо кръвно налягане, бъбречни или сърдечни заболявания“, казат специалисти. Препоръчително е консервираните продукти да се използват с повишено внимание и в умерени количества, ако имате някакви заболявания или алергии.

По време на консервирането се губят някои витамини и минерали, което прави консервираната храна по-малко здравословна. „Важно е да избирате висококачествени консерви и да следите състава на продукта, за да запазите полезните си свойства“, обясняват лекари.

Консервите е добре да не се използват често, а само като временна замяна на пресни продукти, при избора трябва да се даде предимство на естествените и нискокалорични. При отслабване се препоръчва да избирате консервирани храни с ниско съдържание на мазнини, захар и сол.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кои хора

    2 1 Отговор
    Как кои Консврваторите