Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 10:48, обновена 7 Ноември, 2014 10:48 4 078 4

Tesla пак отложи Model X

  • tesla-
  • model x

Първият кросоувър на американския производител на електромобили Tesla Motors ще бъде готов не по-рано от лятото на следващата година. Дебютът на Model X се отлага за пореден път. За последно продажбите му трябваше да стартират в началото на 2015-а.

"Нямаме сериозни трудности, спъват ни дреболии. Държим автомобилът да бъде изпипан до най-малките подробности. Сигурен съм, че клиентите ни ще бъдат благодарни за този подход", обяснява шефът на Tesla Motors Илон Мъск пред Automotive News.

Tesla Model X ще има двойно предаване с електромотор за всяка от осите. Кросоувърът ще се предлага в две версии 60- и 85-киловат часови батерии. По-слабият вариант ще може да изминава 368 км с едно зареждане, а върховата модификация - 480 км. Ориентировъчните цени ще стартират от $50 000.

Плановете на Tesla да пусне кросоувър не останаха незабелязани от големите производители на луксозни возила. През следващите 2-3 години Model X ще се сблъска челно със сериозни конкуренти с емблемата на Audi, Mercedes-Benz и Porsche.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Citroen DS4

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Има по-изчистени линии, "Сутиена" е много къднрав...
  • 3 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Вярно,че много прилича на DS4
  • 4 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    50 000$ на цената на 2 ловешки джипки