Last news in Fakti

17 Януари, 2015 09:30 6 037 15

Конкурент на Golf R Variant от Seat

  • seat-
  • leon-
  • cupra-
  • leon st cupra
Испанското подразделение на Volkswagen Group - Seat разкри, че вече ще има и комби версия на добре познатият ни хулиган Leon Cupra. С достъпността си, добрата мощност и сравнително ниския разход, този модел има много фенове в Европа и по света.Под означението ST Cupra ще се крият два варианта - с 265 или с 280 конски сили, идващи от двулитровия TSI турбодвигател използван и в Golf R. Има една малка разлика обаче, тук този мотор ще задвижва само предните колела.Предното задвижване е довело и до намаление на теглото, както и до по-малки загуби на мощност по трансмисията.
Моделът ще се предлага с шестстепенна ръчна скоростна кутия и с шестстепенна автоматична DSG, като ускорението при DSG ще е по-добро с една десета от секундата и топ варианта с 280 конски сили и DSG ще ускорява от 0 до 100 за 6 секунди. За да удържа 350 Nm въртящ момент и за да намали ефекта на недозавиване, колата е оборудвана с диференциал с ограничено приплъзване и Dynamic Chassis Control система . С новия агрегат от серията EA888 в икономичен режим колата може да достигне впечатляващ смесен разход от 6,6 литра на 100 километра.
Предни Full-LED светлини и LED задни светлини ще бъдат стандартни за модела, като и спортни седалки облечени в алкантара. Налична е и Media Sistem Plus. Eдинствен пряк конкурент на пазара е само Golf R Variant, другите бледи опити са на Octavia vRS Combine с 220 конски сили и Peugeot 308 GT с 202 конски сили. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VAG

    1 3 Отговор
    И сега ВАГ феновете ще започнат да хвалят поредната глупост на концерна, колко хубава била количката и.т.н., а то си е обикновен, грозен при това с евтината пластмаса, болук от ваг, м даааа!

    Коментиран от #3

  • 2 drdrdr

    1 0 Отговор
    къв конкурент та то те ги проектират всичките и сигурно ще са и на една платформа!
    Това не е конкуренция!
  • 3 VAGina

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "VAG":

    Здрасти VAG,би ли ми казал твоят личен автомобил на колко години е и каква марка е...и моля без да се лъжем.

    Коментиран от #5

  • 4 GOP

    1 1 Отговор
    Не мога да отрека,че от VAG правят най-красивите комбита!!!

    Коментиран от #7, #12

  • 5 VAG

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "VAGina":

    Жигула на 37 години, защо питаш?

    Коментиран от #6, #10

  • 6 любител

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "VAG":

    А кажи сега, защо е глупост?
  • 7 Бойкота

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "GOP":

    Най-красивите комбита са на Ваг-.ните, нема спор.
    Но наистина последните 10г интериора е еФтина пластмаса.
    А4 е голяма А3, А6 е голяма А4, А8 е голяма А6.Това всичко е подигравка с потребителя.Фаресвам комбитата на ваг-.ните, ама точно за това няма да си купя, дори и пари да имам.
  • 8 POF

    1 1 Отговор
    невероятна кола според мене цена-качества,сеат леон ст купра 280 цената в БГ е 48000лв с dsg скоростна кутия ако има друга марка която предлага такава мощност и оборудване в тази ценови диапозон евала му казвам
  • 9 има ли значение

    0 1 Отговор
    М-дааа.... А Фокуса комби СТ от 2011г с 250 коня кой го брои за кола...? Как да го сравним с тази "красавица" - нищо, че бронята и е 90% идентична с тази на Фокуса СТ .......само че от 2004 година :) Обаче с емблемка на най великите вече и припадаме..... Добре че света се напълни с тъпаци с излишни пари, на които някой с много пари им казва кое е хубаво и кое не. А ако вече са успели да отстранят 10-15 годишния проблем с обелените дръжки и копчета - поклон !

    Коментиран от #11

  • 10 VAGina

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "VAG":

    Е защо не харесваш сеата тогава. Ти караш дрънгел. В сравнение с твоя дрънгел сеата е майбах.
  • 11 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "има ли значение":

    Сеатът е много красив, освен това е добре направен за парите си. Но това е продукт, който ще се кара няколко години и ще се замени с по-нов. На никой не му пука особено за това което си написал. Единствено ние в БГ ги гледаме тия неща. И все пак може да се окаже че е по-кола от повечето аналози.
  • 12 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "GOP":

    Само дето Голф комби само от последните е хубав.
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    По въпроса с интериора.
    Имам ауди и бмв. Номер 9 е прав ,още ,когато аудито беше на 6 години му бяха обелени копчетата за прозорците ,на радиото и парното.А на бмв-то (Е46) интериорът му изглежда евтино(но не чак като на японски или корейски боклук) и се дере твърде лесно.
    А що се отнася до сеатчето-не ми харесва дизайна-смехотворен е.
  • 14 Кобрата

    0 0 Отговор
    Seat Leon Cupra е хубав автомобил, но е правен с части на Volkswagen, така че няма какво да се изправя срещу Golf, защото той е царят на компактните автомобили.
  • 15 dhcp

    0 0 Отговор
    Обелени дръжки и копчета може да има на евтиното базово изпълнение. Ела да ми видиш моит дръжки и копчета дали имат обелено. Иначе сеата е красив, но аз лично не бих си го купил само заради това, че е само на предно. Кола над 150коня с един задвижващ мост... не, мерси.