6 Юни, 2015 09:00 3 381 4

Lamborghini Diablo с американско сърце

  • lambo-
  • lamborghini-
  • diablo-
  • ls3-
  • swap

В последно време смяната на двигатели стана доста често явление. Един от виновниците за разрастването на тази идея определено е дрифтът, където двигателите са бързо заменяема част без значение от марката. Другите "виновници" са повечето хот род автомобили, при които подобни "трампи" също са често срещани. В Америка едни от основните двигатели, използвани за подмяна, са от серията LS на Chevrolet.

Lamborghini Diablo е една от колите, които всеки в една определена възраст би желал да има или е имал закачени на стената. Всъщност за кратко време през 90-те Lamborghini са в американски ръце, преди VW да ги вземат под своето крило. С годините оригиналният V12, монтиран пред задния мост, става много труден и неимоверно скъп за поддръжка.

От Renegade Hybrids предлагат лесно и амбициозно решение на проблема и бързо се заемат да го приложат. За целта използват двигател LS3, който обикновено се помещава в Corvette или Camaro. Естествено захващането на мотора е станало без да се нарушава оригиналната конструкция на шасито с ръчно изработени лапи. Скоростната кутия от Porsche G50 също е претърпяла модификации.

Резултатът са 550 конски сили на двигателя и 480 на колелата, което съвпада с оригиналната мощност. Всъщност почти всичко е преправено. Интериорът е с нова тапицерия от алкантара и кожа, има круиз контрол и нова стерео система. Джантите също са сменени с такива от по-младото братче Gallardo.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    1 0 Отговор
    Извадили са му най-ценното....

    Коментиран от #2

  • 2

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Име:":

    Сърцето и душата са му извадили, това вече не е Ламборгини а някъв франкенщайн......
  • 3 САмо селяните карат фиат

    1 0 Отговор
    :D станало е бегачка баш кат фиат най-добрата кола
  • 4 бончук

    1 0 Отговор
    по голяма простотия от това скоро не бях срещал.