Last news in Fakti

27 Юни, 2015 09:00 3 966 2

Няколко класики търсят новите си собственици

  • mini-
  • alfa romeo zagato-
  • bmw m1-
  • ford gt40-
  • porsche 911-
  • rsr

Тези пет класически спортни автомобили нямат нужда от особено представяне. Всичките са седели под формата на плакати на не една стена. Първата от тях е Mini Classic 1000 и се намира в Берлин, Германия. Това всъщност е състезателно Mini от Група 2 получила достатъчно много подобрения. Цената на тези мъници скочи главоломно в последните години.

Вторият автомобил е уникалното BMW M1 от 81-ва година. Тя е една от само три произведени в сив металик и има навъртени само 17500 километра. Колата се намира в Мюнстер, Германия и цената и 965000 долара не ни учудва. Нашият поглед обаче веднага отиде към червената кола зад нея.

Третият автомобил е странната, но не и грозна Alfa Romeo ES30 Sprint Zagato. Колата притежава "Certificato di Collaudo" подписан лично от Елио Загато. В България сме имали честа да видим този автомобил в кабрио варианта му. Тази се продава в Холандия на цена от 62000 паунда 

Това е най-добре изпълнената реплика на Ford GT40, която не само изглежда по същия начин, но и се представя така. Името и е Superformance GT40 MK1. Продава се в Ървин, Калифорния на цена от 169950 долара, което може би звучи нормално за такъв екземпляр и да има климатик.

И стигаме до това умопомрачително Porsche 911 RSR от 71-ва година. Колата е родена, като състезателен автомобил от отбора на Camel в IMSA и в последствие е превърнат в легален за пътищата. Не сме сигурни в качествата и на пътя, но на писта със сигурност ще засрами много модерни бегачки. Цената и е 295000 долара и се намира в тропическа Флорида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    сите са яки
  • 2 Дженев

    0 0 Отговор
    Ако ги взема пакет отстъпка ще има ли? Нещо автокъщата ми във Филиповци се поизпразни.....