10 Юли, 2015 11:30 14 158 11

Най-мощното BMW 7er от Alpina

  • bmw-
  • 7er-
  • b7-
  • alpina
В интернет пространството се появиха интересни папарашки снимки на новата седма серия на BMW. Става дума за тунингованата версия на "седмицата" от компанията Alpina, която е уловена в обективите по време на пътни изпитания. Традиционно, модификацията, която вадят специалистите от Alpina, не се отличава с радикални външни изменения.
 
Автомобилът се отличава от стандартното BMW 7er по различните предна и задна брони, както и по видоизменените и по-големи ауспухни накрайници. По отношение на интериора разликите ще са в по-скъпите материали и наличието на допълнителни екстри. Главните промени обаче са под капака на BMW 7er Alpina.
 
Точните динамични характеристики не са известни към този момент, но най-вероятно от Alpina са тунинговали най-мощната версия към момента 750i. Тя разполага с 4.4-литров турбо двигател. V-образният осемцилиндров агрегат стандартно е с мощност 450 конски сили, но след намесата на тунинг специалистите мощността му ще нарасне до над 600 конски сили.
От 0 до 100 км/ч. колата ще ускорява за 4 секунди - постижение, по-добро от това на стандартната версия с 0.4 секунди. По този начин наточеното 7er от Alpina може да се превърне в най-мощната "седмица", дори и след появата на серийното 760i, което ще е оборудвано с V-образен дванайсетцилиндров двигател.
 
Публичната премиера на Alpina B7 ще се състои през септември тази година и ще е в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт. Новата генерация на BMW 7er беше представена в началото на месец юни тази година. Автомобилът е построен на нова модулна платформа.
 
Благодарение на тази нова платформа, както и на използваните по-леки материали, новата "седмица" стана по-лека със 130 килограма в сравнение с предшественика си. Част от интересните екстри, които ще присъстват и в Alpina B7, са лазерни основни светлини, напълно автоматизирана система за паркиране и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hate

    1 0 Отговор
    Поне тази кола не плюйте, хейтърчета! Така или иначе, никога няма да можете да си я позволите, затова кефете се на разни дачийки и кии и не коментирайте Алпина!

    Коментиран от #9

  • 2 Ivo

    1 0 Отговор
    Добра е колата, спор няма, обаче точно Alpina не кефи (особено цената). Според мен тези пари, които и искат отгоре не си заслужават. Ако имам пари си взимам 760i и ме боли :)

    Коментиран от #4

  • 3 тошибиян

    0 2 Отговор
    дарак.....алди съ 8 е по убаву или бентли
  • 4 нереален

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ivo":

    Алпината е лимитирана серия, а 760и - не! Затова си заслужава парите!
  • 5 мдаааа

    0 0 Отговор
    Алпина или не това си е БМВ, а БМВ си е върхът на автомобилостроенето във всяка една серия, което само по себе си е просто недостижимо от другите марки!
  • 6 тошибиян

    0 0 Отговор
    отзад са копирали новото алди

    Коментиран от #7

  • 7 B M W

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "тошибиян":

    А новото ауди от кой копира ? А
  • 8 гостенин

    0 0 Отговор
    Абе хубавото си е хубаво, две мнения няма! Само не мога да разбера, защо отзад е толко клекнала? Или по-скоро, нещо отпред е увирена!?

    Коментиран от #10

  • 9 BENZ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Hate":

    Purvo ne si ti 4oveka deto 6te kazva kakvo da se komentira, vtoro po golemi heituri i kopleksari ot tezi s bmw nqma , Dachiikite ne6to mnogo te draznqt sigurno kara6 nqkoi darak i si ql 6amarite po svetofarite ama pone budi muj i si go priznai.
  • 10 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гостенин":

    .......защото е най-добрата и не се покланя на никой :)))
  • 11 AUDI

    0 0 Отговор
    хубавото е че отзад са видели нещо от AUDI иначе си остава бмв но AUDI си е AUDI 2 мнения няма това е най доброто колата в бъдещето другите са в миналото