Last news in Fakti

8 Май, 2004 15:36 1 832 3

Царят на "лъвчетата"

  • peugeot-
  • peugeot 407

За френските лъвчета, както са познати возилата на Peugeot сред широката публика, ерата на възхода от средата на 90-те години явно въобще няма намерение да прекъсва. Галите не спират да усъвършенстват предлаганите от тях четириколесни, като “омагьосват” клиентите с атрактивен дизайн и впечатляващи технически решения. По време на тазгодишното автомобилно изложение в Женева посетителите имаха възможността да се срещнат с “царя на лъвчетата” - модела 407 “Silhouette”. При него конструкторите успяват да създадат

сложна симбиоза

между конвенционален и суперспортен автомобил. Що се отнася до полетата на изява на френския атлет, то това ще бъдат както обикновените пътища, така и състезателните писти. И понеже цялата философия при създаването на Peugeot 407 “Silhouette” е подчинена на максималната мощност и агресивното поведение, возилото (за разлика от останалите автомобили с обозначение 407) е разположено на шаси, изработено от тръбни профили, а двигателят е средно разположен.

Декоративното оребрение на въздухоотводите, монтирани в горната част на предните калници и разположените в долната част на задните калници въздухозаборници допринасят за значителното увеличение на широчината на автомобила, което в едно с ниския клиренс определено внушава силна доза спорт. В най-високата точка на покрива пък са монтирани два допълнителни въздухозаборника, които осигуряват на мощния двигател необходимото количество свеж въздух. В предната част на изработената от въглеродни нишки каросерия на Peugeot 407 “Silhouette”, там където при серийната версия на 407 са монтирани допълнителни фарове, се появавят още два въздухозаборника, а в задната част впечатление правят двата хромирани ауспуха. При изработката на

интериора

създателите на Peugeot 407 “Silhouette” отново търсят преднамереното подчертаване на спортния характер на автомобила. Използваните материали - въглеродни нишки, алуминий, хром, червена и черна кожа определено създават изискана и приятна атмосфера.

При състезателната версия на модела в центъра на волана се появява и монитор, на който посредством сателитна връзка се изобразява трасето на пистата, по която Peugeot 407 “Silhouette” търси слава. Прецизна електроника се грижи за изчислението на най-подходящата траектория за движение, а също така отчита и моментното положение на автомобила, като по този начин пилотът веднага би могъл да нанесе корекции и да спечели ценно време, като се движи по максимално права линия и разумна скорост.В оборудването на Peugeot 407 “Silhouette” французите гласуват доверие на V-образен шестцилиндров агрегат. Работният обем на последния е 2 946 см3, а осигуряваната от него мощност е 313 к.с. Предаването на въртящия момент се осигурява посредством шестстепенна секвенциална скоростна кутия.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aha

    11 0 Отговор
    nqkoi ne6to da kaje? n q m a t e d u m i i i i i i i i
  • 2 asen

    7 0 Отговор
    tq govori sama za sebesi nesa nujni dumi
  • 3 Peugeot

    2 0 Отговор
    perfektna cepi mraka auuuuu nqi qkiq model nemskite koshnici da go duhat