Last news in Fakti

18 Август, 2015 07:00 3 911 4

Aston Martin превзе Pebble Beach

  • aston martin-
  • db9 gt-
  • vulcan-
  • db10-
  • lagonda taraf
Aston Martin превзе Pebble Beach - 1
С няколко силни премиери британският производител на спортни автомобили Aston Martin успя да се превърне в един от фаворитите на култовото събитие Pebble Beach Concours D'elegance провело се през изминалия уикенд. Първата от тях е моделът DB9 GT, който учудващо или не е напълно ръчно сглобен. За мощността му се грижи 6.0 литров V12 двигател произвеждащ 547 конски сили и 620Nm въртящ момент. Ускорението от място до 100 достига 4.5 секунди с максимална скорост от над 300 км/ч. Скоростната кутия е автоматичната Touchtronic II с три режима на работа. Окачването на автомобила е адаптивно с двойни А — рамена в четирите края, като отново има три режима на работа. Външно моделът се отличава с карбонови дифузьор и сплитер на предната броня и нови 20 цолови джанти. Отвътре колата е в обичайните за марката скъпи материали, плюс напълно нова инфотеймънт система. Автомобилът е с цена от не толкова внушителните за класа си 140.000 паунда.
Следва покъртителната пистова машина Aston Martin Vulcan, която вече не е чак толкова непозната, но въпреки това заслужава внимание. Официалната му премиера бе в началото на март на автосалона в Женева, а преди повече от месец го видяхме да се раздава на живо на Фестивала на скоростта Гудууд. Този път автомобила не е в първоначалния зелен цвят, а в оранжев наречен "atomic". Шаси от въглеродни влакна и атмосферен 7.0 литров V12 двигател произвеждащ 800 конски сили. Това са грубите данни за това впечатляващо творение. Ще бъдат произведени точно 24 броя отговарящи на хомологацията на FIA, като цифрата е препратка към участието на компанията в състезанията по издръжливост.
Обвързването на марката с една филмова поредица е световноизвестно. Последната част на James Bond 007 се казва Spectre и премиерата е насрочена за началото на месец ноември. В нея актьорът Даниел Крейг си партнира с Aston Martin, който е означен, като DB10. Колата е много изчистена и използва някои подходи от Vulcan във формите си. Производителят е създал цели 10 броя от прототипа за епичните сцени във филма, като двигателите използвани за каскадите са 4.7 литрови V8 с ръчна шестскоростна кутия. Според PR мениджъра на компанията Мат Кларк интериора все още ще остане загадка.
Последният автомобил на компанията, който ще ви покажем, е супер салона Aston Martin Lagonda Taraf. Тази луксозна лимузина е вплела всичко най-ново е ексклузивно в себе си, включително и външни панели от въглеродни влакна. Lagonda Taraf е сглобена в същата фабрика в Гайдън, Уоруикшир, която е отговорна и за уникалния суперспортен One-77 и старанието, което е отделено към създаването и е явно и вътре и отвън. Двигателят доставящ мощността е познат и от други модели - 6.0 литров V12 с 540 конски сили. Според източници цената на тази пищна лимузина достига между 750.000 и 1 милион долара.

Научете повече за моделите на Aston Martin от ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 копеле

    0 0 Отговор
    Дааа раздразниха германците тези от Астон Мартин но............кодът за успеха е made in germany
  • 3 Иван

    1 0 Отговор
    Единствения немски конкурентен автомобил в тази ценова листа е р8, поне за друг не се сещам

    Коментиран от #4

  • 4 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Говоря за дб9, и може би след време дб10