Last news in Fakti

21 Август, 2015 07:00 2 231 0

Ferrari обяви състезателно 488 GTB

  • ferrari-
  • 488 gtb-
  • racecar-
  • състезателна
Италианският производител на спортни автомобили Ferrari обяви, че подготвя състезателна версия на новото 488 GTB. Очаква се тя да замени настоящата 458, но това ще се случи чак през сезон 2017. Така в битката със завърналите се в играта Ford с новото поколение на GT през следващата година ще се бори старото 458.
Големият въпрос, който интересува всички е с какъв агрегат ще бъде задвижвана тази състезателна машина. Дали това ще е и първото турбо Ferrari от новата ера или ще се осланя на добрия стар атмосферен вариант. Имаме примери и от двете страни - състезателният автомобил на Mercedes-Benz AMG направен на базата на GT използва турбо двигател за пътната версия и атмосферен за състезателната си, докато Ford GT ползва нагнетатели навсякъде.
Освен шампионатите по издръжливост колата най-вероятно ще замени 458 и в едноименния шампионат на марката - Ferrari Challenge. Там 458 влезе през 2011 година, а предшественика и бе F430. Шампионатът се провежда в няколко района - Италия, Европа, Северна Америка и Азия — Пасифик. Отговорни за организирането му са подразделението Ferrari Corse Clienti.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА