21 Септември, 2011 11:48 9 394 3

Peugeot 208 излиза до месец

  • peugeot-
  • 208

Създаването на достоен наследник на хитов модел винаги е било трудна задача. Французите от Peugeot в повечето случаи успяват. Един от примерите е моделът 206, който достойно замени продадения в близо пет и половина милиона екземпляра модел 205. След това обаче последва недотам успешен опит с 207 и сега на ход е новото попълнение 208. Дали субкомпактната иновация ще върне на Peugeot сред лидерите - трудно може да се прогнозира, но "Лъвчетата" започват надъхано атаката от следващия месец.

Именно за тогава е насрочена премиерата на новото Peugeot 208. Автомобилът ще се появи в дилърските цетрове през лятото на 2012 година, като това ще се случи първо във Великобритания. Британското издание AutoExpress посочи дори цената на автомобила - 11 400 евро. За тези пари бъдещите клиенти на марката ще могат да избират между две основни модификации - хечбек с три и с пет врати. 208 ще бъде по-леко и по-малко от предшественика си. Дизайнът на модела ще е изпълнен в стила на концептите SR1 и HR1.

Предвид цената, се очаква автомобилът да е снабден и с доста богато базово оборудване. Една от новостите в салона на 208 (без базовата версия) ще бъде интегрирана уникална мултимедия с GPS-приемник, навигация, DVD и mp3 плеър. Иначе моделът е изграден върху старата платформа, на която се правят също Citroen C3 и DS3, макар и сериозно модернизирана. Автомобилът ще разполага с различни настройки на окачването и кормилното управление.

Peugeot 208 ще се предлага с богата гама от дизелови и бензинови агрегати, в това число и с трицилиндрови мотори с обем 1.0 и 1.2 литра. Върховата модификация ще разполага с 1.6-литров турбодвигател с мощност 211 к.с. Именно за тази версия се очаква да бъде възродено моделното име GTI. Този най-мощен вариант на 208-цата ще се появи на пазарите през 2013-а. Година по-късно в дилърските центрове се очакват и версиите купе, роудстър и кросоувър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 румен любенов

    1 0 Отговор
    Колицата изглежда МНОГО добре и това с 1.6 T. 211к.с.

    Коментиран от #2

  • 2 Славчо Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "румен любенов":

    1.6-литров турбодвигател с мощност 211 к.с. изглежда супер, но помислете от къде е този агрегат. Дали не е от БМВ и по-скоро от мини JCW
  • 3 520 zender

    0 1 Отговор
    Този мотор 1.6турбо идва от МИНИ..