Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 09:39 4 079 13

Toyota пак изпревари Volkswagen

  • toyota-
  • volkswagen-
  • статистика-
  • продажби

Toyota Motor Corp. си върна лидерската позиция по продажби на автомобили в световен мащаб, изпреварвайки временния водач Volkswagen AG, съобщава Bloomberg. От януари до септември японците са реализирали 7.49 млн. коли, а немците - 7.43 млн.

Разместването на върха в автомобилната промишленост се дължи до голяма степен на скандала с манипулираните екологични показатели на дизеловите двигатели, който принуди VW да преустанови продажбите на редица пазари и да отзове 11 млн. коли. "Дизелгейт" съвпадна с масирана атака от нови модели на Toyota, сред които четвъртото поколение на хибрида Prius.

Toyota и Volkswagen водят битка за лидерство по продажби вече няколко години. През първите 6 месеца на 2015-а немците най-сетне успяха да изпреварят японците, но триумфът им трая кратко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 край

    0 0 Отговор
    след рено, форд, опел, пежо, бмв, ситроен, ваген, минах на тотка. Да не се заричам ама следващата кола ще е хонда, тотка или в хюндай.
    Забравих какво е това абонат на сервизите с тойотката, пъ нека е скучна.

    Коментиран от #2, #7, #8

  • 2 Тойота

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "край":

    Toyota има проблем с дюзите при D4D двигателите! Един мой приятел си беше купил нов Авенсис на лизинг. Беше от 2ра генерация 2.2 D4D, след 3 години смени дюзите заради ш...ната ни нафта! Това им е слабото място, иначе ходовата им част е здрава, но си е дръвце...
  • 3 JJJ

    0 0 Отговор
    Джапаните са по-добри! Карам версо от 2 год. и единствения ми разход е за масло и бензин!
  • 4 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Цитат от форума на Тойота:
    "Ще я сменям тази Тойота, на 300 000км е и ми се надраскаха фаровете"!

    Просто най-здравите!
  • 5 Дошо

    0 0 Отговор
    СОЦваген никога не е бил пред TOYOTA та да го изпреварва.
    Един път излезе напред заради природните бедствия, които засегнаха заводите на японците.
  • 6 кмета

    0 0 Отговор
    Аз като разбравях че голфовете и алдита нови ги товарят на кораби и после се хвърляха зад борда по700-800 коли никои не ми повярва.
    А сега се разбрах как америка е държала меркел с вредните емисии затова приютава всеки м...л.ама немските коли излизат с дефекти така се произвеждат още от завода.
  • 7 Powa

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "край":

    От Хонда е доста вероятно да останеш по - доволен и от Тойотата. Доста немски и японски коли са минали през вкъщи и за сега това е ми е топ, а колкото до дюзите както казаха човека отгоре това е заради "хубавата" ни нафта.
  • 8 Те така те

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "край":

    Явно преди тотката си притежавал само отпадъчни автомобили-карани до край и изхвърлени от някой немец/или италианец/ .Щом толкова много коли си имал и все по сервизите си висял.Аз имам Форд Мондео. Преди 7 години си го купих от магазина и по сервизи не съм висял.Та, не знам кви са ти били колите...

    Коментиран от #9

  • 9 Малеййййй

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Те така те":

    Аз ако имам Форд ще ме е срам да карам.Предпочитам дърта Тойота или Хонда на по 300 000км. От колкото твоя Форд

    Коментиран от #11, #12

  • 10 дддд

    0 0 Отговор
    Аз пък си карам дървена Дачия Сандеро 2012г. обслужвам си я за 2-3 лева и ме боли фара.Вие се пънете на кой е по дълъг и си плащайте яките масрафи.
  • 11 Те така те

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Малеййййй":

    Със това клошарско мислене,никога няма да проумееш удоволствието да скъсаш найлона на седалката на чисто нова кола и да седнеш първи в нея. Пък ти си стой в опърдяната от някой немец седалка.
  • 12

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Малеййййй":

    Eй това е мега тъпия коментар, като се има предвид колко добри коли правят Форд през последните......
  • 13 някой там

    0 0 Отговор
    по какво ги изпревари по отзовани коли ли .....