Last news in Fakti

27 Октомври, 2015 10:44 2 242 0

Tesla иска да произвежда в Китай

  • tesla-
  • елън мъск-
  • китай

Електромобилите на Tesla Motors в Китай могат да поевтинеят с 30% ако компанията започне местно производство, обяви Илон Мъск на форум в университета "Цинхуа" в Пекин. Милиардерът смята също, че през 2030 г. повече от половината нови коли ще работят на ток, съобщава Wall Street Journal.

Амбицията на Мъск да завладее китайския пазар напоследък не се реализира с желаните темпове. Миналата година Tesla е продала по-малко електромобили в Поднебесната от планираното и според някои медийни публикации това е довело до съкращаване на част от персонала на компанията. Самият Мъск контрира слуховете с твърдението, че от началото на годината до септември в Китай са реализирани 3 025 Model S и до края на 2015-а счетоводството ще излезе на зелено с 5 000 продажби.

Производството на Tesla в Китай няма да бъде никак лесно за организиране, въпреки че компанията вече си партнира с местния интернет гигант Baidu в проекти за навигация и коли с автономно управление. За да отворят завод в страната, американците се нуждаят от китайски партньор, тъй като тамошните закони забраняват на чуждестранни производители да развиват дейност без участието на местни съдружници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА