Last news in Fakti

6 Ноември, 2015 10:30, обновена 6 Ноември, 2015 10:38 18 949 8

Tesla Model S по български

  • tesla-
  • model s-
  • тунинг-
  • vilner
Българското тапицерско ателие Vilner, което направи ексклузивните салони за хърватската супер електрическа кола Rimac, навлиза все по-дълбоко в дебрите на интериорния тунинг при електромобилите. Сега на ход е една доработка, засягаща наточената електричка tesla Model S. 
Model S дойде като мълния в света на автомобилите, доказвайки, че сегментът на бизнес седаните не е резервиран само за мръсните бензинови и дизелови мотори. Доказа, че един електромобил може да бъде представителен, стилен и практичен, и да обръща все повече глави в посока по-чистото задвижване. Тази кола изглади много от недостатъците, с които бяхме свикнали да асоциираме екологичните форми на придвижване, и вдигна летвата с неочакван от мнозина сериозен марж.
 
Vilner продължава чистата линия на Tesla с хармонични и вписващи се плавно в концепцията промени по колата. Модификациите по екстериора не са много, но изпълнени премерено и на ключови места. Носът на Model S например е вече в много по-голяма хармония със задницата на автомобила. Причината е, че ателието подменя детайлите от пластмаса в черен пиано лак с такива изработени прецизно от въглероден композит.
Нишките са видими, разположени под 45 градуса и свързващи идеално предницата със спортния имидж на серийния заден спойлер. Той също е изработен от карбон, с матово покритие, и е с произход Tesla. Допълнително ателието карбонизира корпусите на страничните огледала и боядисва в черно 19-инчови джанти, които завършват натурално спортния облик на Model S by Vilner.
 
Салонът получава още по-индивидуален характер, също обаче съобразен с чистото послание на колата. Обстановката е значително по-жизнена и предава подчертано по-натурално настроение, от иначе леко стерилният стандартен интериор. Заводският светъл таван е пременен с черна алкантара, която обхваща и колоните, а заводски голата напречната греда на стъкления покрив, е облечена в червена алкантара.
Червеното е в ненатрапчив нюанс и е контрастна заигравка продължаваща с гърбове на сенниците, козирката над приборния дисплей и дъното на V-то на волана. Те пък препращат към най-обширните червени площи – седалките и страничните облицовки. За първите Vilner избира практичната комбинация от алкантара, за хоризонталните части и гърбовете, завършващи с черна кожа напа.
 
Декоративните шевове по тях повтарят тези на корите на вратите, които пък интерпретират заводските „електрически“ линии, прокарани с алуминиевите апликации. Функционално подобрение е удължаването на предния подлакътник. Стандартното изпълнение не е от най-удобните, поради което екипът на Vilner разтегля хоризонталната повърхност с 12 см.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гтнгж

    2 1 Отговор
    огледалото не ми хареса цветът.Иначе е страхотно станал браво
  • 2 Електрик

    3 1 Отговор
    Евала на автора за втория абзац.
  • 3 хейтър

    2 3 Отговор
    Стова червено малко шукарийка работата кичозно
  • 4 тошибиян

    2 3 Отговор
    нищо и половина....таз цигания ще струва колко нова кола
  • 5 Morgoth

    3 1 Отговор
    Супер е станала!
    Много добър избор на цветове и материали.
  • 6 хейтър

    0 3 Отговор
    Тея минуси екипа на vilner ли ги нацъка - балъци
  • 7 Антон

    2 1 Отговор
    Браво на екипа на Vilner!!!Страхотна работа!!!
  • 8 гмг

    1 2 Отговор
    С удоволствие бих карал Тесла, за съжаление още са много скъпи.Дано имам възможност да покарам скоро време такава кола и в София-с удоволствие ще разочаровам "батките" по светофарите с черните баварци,мерцедеси и тн които си мислят, че карат бързи коли и им горят 20 на 100 и гледат задника на Теслата :Д