19 Ноември, 2015 14:17 4 110 10

MINI с 300 коня излиза срещу Audi RS3

  • mini-
  • clubman-
  • jcw

Ръководството на MINI проучва възможността за разширяване на гамата със свръхмощна версия на новия Clubman с двойно предаване. Така британската марка ще се опита да привлече потенциални купувачи на компактни ракети като Ford Focus RS, Audi RS3 и Mercedes-AMG A45, съобщава Auto Express.

Най-вероятен кандидат за място под предния капак на Clubman JCW е двулитровият турбодвигател, монтиран на BMW 330i, но с увеличена от 249 на 300 к.с. мощност. Модификацията ще се предлага както с ръчна, така и с автоматична предавателна кутия.

Анаболният Clubman ще се отличава от Cooper S по по-големите колела, раздутите арки на калниците и по-луксозния интериор. Фаровете и въздухозаборника на предния капак обаче ще бъдат заимствани наготово от сегашната върхова версия на модела.

Според Auto Express напомпаното MINI с двойно предаване може да се очаква на пазара не по-рано от 2017 г.

Подробни ТТ данни за моделите на Мини  -  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 3 Отговор
    Супер несиметрично, линия на вратите спрямо стъклата и покрива.
    Все едно индиец го е орязъл и снижил, няма как това да е сериозна спортна кола. Много започнаха да се излагат с това мини и множеството модели които са много далече от първообраза. Фиат 500 същото нещо, въпреки че Фиат успяха да направят поне малкото фиатче действително джудже, каквото е било и оригиналното.
  • 2 300 магарета май

    0 3 Отговор
    По грозно нещо от английска кола са само старите ситроени,ама и това е спорно.По скоро май няма по грозни коли от английските.

    Коментиран от #7

  • 3 Кучето

    1 1 Отговор
    Айде пак разбирачи, като не ви хареса си караите, опелите!
  • 4 Георги

    0 1 Отговор
    Ей не обиждай опелите защото са много добри вече и че те газят по пътя!!!
  • 5 опсмопсус

    1 1 Отговор
    Отзад е като китайска играчка, евтино изглеждаща!
    Жалко, всеки нов модел разваля имиджа!
    Голяма грозотия е отзад, ужас, ще настигнат скоро мултипла!
  • 6 АУДИ

    0 0 Отговор
    Друго си е да излизате с 85 рязко в лявата лента и ДА ОТНЕМЕТЕ ПРЕДИМСТВО и след това да гледате ТЪПО в огледалото ААААА!!!???

    Коментиран от #8

  • 7 Dimo

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "300 магарета май":

    Кое и е английското? Това е БМВ....
  • 8 УЖАС

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "АУДИ":

    Имаш право. Карам си по магистралата със 130 в лявата лента ,като си гледам постоянно и в огледалото и ако ме настигне някой-веднага се местя в средната. Бавно настигам джип роувър ,управляван от "дама" (кокошка) ,залепила се зад някаква малка японска кола. Наблюдавам ги няколко завоя ,докато ги настигна. Спокойно си минавам и в последния момент преди да мина покрай задната броня на роувъра това нещо зави рязко в лявата лента (без мигач) и стоповете му светнаха-БЕЗУМИЕ!?................едвам реагирах.....натиснах спирачките зверски ,че чак се включи абс-а.....щях да се забия в нея и просто завих рязко надясно и минах през аварийната покрай японската кола. Отпред нямаше никой-защо ме засича и чак спира рязко-за какво!?
    Масово не си гледат в огледалата. Явно си мислят ,че като дадът ляв мигач-това означава предимство ,а тази ............. и това не даде!?
    Доста не могат да карат а и много са си купили книжките. Защо не съм виждал циганин в учебна!?

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "УЖАС":

    У нас това чудо мигач не се използва, да не вземе да се повреди сигурно. Понеже повечето управляващи висят с едната ръка на телефоните, а колите са с ръчни скорости, цигара трябва да се пуши. Има липса на каквато и да е култура, няма поведение на пътя съобразено със закона. Докато не се наложат драконови мерки, строги изпити и камери в градовете и по пътищата, нещата ще стават все по-зле. Сега се чудя каква кола да си взема, та ако ме отнесе някой да е по-сигурна, понеже натам отиват нещата ако искаме да караме коли, риск от катастрофа всеки ден било то заради състояние на пътища, било то заради неграмотни същества.
  • 10 300 магарета май

    0 0 Отговор
    Щом те кефи купи си я.