Last news in Fakti

21 Декември, 2015 13:40 6 132 3

170 коня за наточения Fiat 500X

  • fiat-
  • 500-
  • 500x-
  • abarth

Най-бързата версия на компактния кросоувър 500X, подготвена от заводското тунинг ателие на Fiat Abarth, ще получи 1.4-литров турбомотор с мощност 170 к.с., съобщава Autocar. Моторът ще може да се комбинира с шестстепенна механична трансмисия или роботизирана скоростна кутия с два съединителя и същия брой предавки.

Наточеният 500X ще бъде снабден с изцяло нов аеродинамичен пакет, пренастроено окачване, намален клиренс и различни джанти. Основни конкуренти на италианския кросоувър ще бъдат Mini Countryman JCW и Nissan Juke Nismo RS.

Abarth провежда изпитания и на напомпана модификация на роудстъра 124 Spider. По непотвърдена информация тя ще се екипира със същия 1.4-литров агрегат, но с повишена до 200 коня мощност. Италианците планират и състезателна версия на модела, с който да се завърнат в рали шампионата. 124 Spider WRC ще бъде оборудван с доработена версия на двигателя, чиято кубатура ще бъде увеличена от 1.4 на 1.6 литра.

Подробни технически характеристики за модификациите на Фиат 500Х , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Красавец!И нищо повече!

    Коментиран от #2

  • 2 Боромир

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Как разбра, че не нищо повече от красавец? Така ти изглежда, като го гледаш на снимка ли? Съвет: Карай си гюнтервагена, и не се мешай при расовите коне.
  • 3 Крум

    3 0 Отговор
    Жестока машина!