4 Януари, 2016 09:10 29 301 83

Софийско Porsche с 200 покрай спийд камера

  • porsche-
  • превишена скорост-
  • спийд камера
Софийско Porsche с 200 покрай спийд камера - 1

Стационарна спийд камера е хванала нарушител по Околовръстното шосе на столицата, който се движи с превишена скорост. Дотук нищо необичайно. Странното е, че автомобилът от снимките, с марка Porsche, е преминал покрай камерата със скорост от почти 200 км/ч, при това през тъмната част на денонощието. Още по-интересното е, че ограничението на скоростта във въпросната отсечка е 80 км/ч.

Случката става малко преди Коледа, когато температурите също бяха ниски, но все още не беше паднал сняг. Точната скорост, с която Porsche-то преминава покрай камерата за скорост, е 197 км/ч. След задължителния толеранс от 3%, който дават от КАТ, наказуемата скорост е 191 км/ч. Превишението от 111 км/ч, регистрирано в КАТ, ще доведе до доста солена глоба от 950 лева и отнемане на книжката за срок от три месеца.

Известно е, че броят на стационарните камери на територията на страната непрекъснато се увеличава, като преди тях задължително има знак, указващ съществуването на подобно устройство. От Пътна полиция твърдят, че спийд камерите са почти 100% ефективни, защото използват дължината на вълната само за да бъдат задействани.Софийско Porsche с 200 покрай спийд камера

След това чрез високоскоростен цифров модул системата прави 160 кадъра в секунда, чийто компютърен анализ показва скоростта, с която се движи автомобилът. Така те не могат да бъдат засечени от широко използваните от водачи на МПС радар-детектори. Въпреки това обаче статистиката на КАТ сочи, че стационарните и мобилни камери, немалките парични глоби и наказателни санкции не спират джигитите по пътищата у нас и те продължават да нарушават правилата за движение по пътищата.

От пътна полиция смятат, че методите за превенция на пътнотранспортните произшествия в България са достатъчно ефективни, но все още остава проблемът със събираемостта на глобите. А високата несъобразена скорост често води до произшествия с фатален край. 680 души са загинали от началото на 2015-а при катастрофи в страната.

Според статистиката към 31 декември 2015-а в страната са станали 7 296 пътнотранспортни произшествия, голяма част от които заради превишаване на скоростта. Показваме ви този частен случай с идеята да накараме колкото се може повече водачи на МПС-та да спазват ограниченията за скорост, колкото и нелогични да изглеждат те в много от случаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел

    3 5 Отговор
    Така ще е, до като не започнат да конфискуват автомобила, с който е извършено нарушението! За много хора глоба от 1000 лева е пари за семки, но какъвто и тузар да си, боли да ти вземат кола за примерно 200-300 бона. И проблемът е решен!

    Коментиран от #5, #17, #31, #43

  • 2 Yulius

    2 1 Отговор
    Нещо не мога да разбера, къде е тази камереа?

    Коментиран от #6

  • 3 Марто

    4 0 Отговор
    Пише си - на околовръстното в София, а аз ще поясня - до ШЕЛ Бояна. Иначе статията е много добра по-често трябва да се излагат на показ подобни джигити, та барем лека-полека спрат с тези безобразни нарушния, които често водят до отнемане на човешки живот.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дфдфдф

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел":

    тва порше няма 20 хиляди бе
  • 6 Провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Yulius":

    Що трябва да знаеш къде е камерата-карай си с разрешената скорост и няма да имаш проблеми.
  • 7

    3 1 Отговор
    Ей големи американци станахме бе, то като кажеш камера за скорост някак си звучи българско едно такова немодерно, друго си е да кажеш спийд камера.......
  • 8 Пробук Пробуков

    1 0 Отговор
    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11441634568801572&slink=bym0t2
    Ето ви колата "победител" за 200-300 бона
  • 9 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    ще го глобят 1000 лева и 2 месеца УЖ няма да кара-бълха го ухапала -щом има пари да си купи и да кара такава кола.
  • 10 Калоян Искренов

    0 3 Отговор
    Ти като се смяташ за много учен и знаещ българси език, я ми кажи как точно определението ти "камера за скорост" се вписва в картинката. С тази камера развиваш скорост ли, а г-н учен? Аман от комплексирани анонимници по форумите. За такива като вас моят съвет е: Четете статиите и си трайте, когато няма какво да кажете конкретно по темата. Това не е литературен раздел, а автомобилен, така, че коментирай Поршето, например - двигател, колко може да вдигне, колко струва и т.н. или пък ако искаш ограничениеята за скорост и т.нар. от теб "камери за скорост", но не се прави на много знаещ. Излишно е и ставаш смешен.
  • 11 Калоян Искренов

    1 0 Отговор
    Коментарът ми е за невероятните излияния на Димитър
    Колев
  • 12 Няма оправия тук

    1 4 Отговор
    А,бе ей бай Ганьо какви са тези тънки глоби.Я преразгледайте закона на ново.Стоиноста на глобата да е 10% от цената на МПС-то + превишенета скорост.Като глобите 2-3 келеша са коли по 100бона по една 10тка ще карат после като пенсий с 30км.ч.Богатите са най-стиснати.А пък който кара пил незабавно конфискуване на автомобила и обявяване за публична продан на по-ниска цена а причките да отиват за ремонти.
  • 13 поршето

    1 3 Отговор
    какво толкова чудо големо има по добра кола и кара това че ограниченията са ни малки какво да се прави много сме далече от нещата
  • 14 Веско

    1 0 Отговор
    Е това е снимка! Ма да беше настъпил още малко да позва с 2 ... става за стената :)
  • 15 Гостенин

    1 2 Отговор
    Типичен български "тузар"!...Кара кабрио посред зима!...щото едва ли има друга кола....Отделно тези 116 км.ч. над разрешеното-истински"подвиг"направо! И като се разбие някъде разбирачите ще ни обяснят ,че е виновно Поршето, щото поднасяло....
  • 16 някой

    0 2 Отговор
    bezglobi .com
  • 17 yugbv

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел":

    ти къде живееш бе на кой свят от къде на къде ще ми вземат колата за превишена скорост нали си плащам глобата ти като стигнеш на пешеходната пътека и се хвърляш пред колата ми без да си преценил дистанцията на автомобилът и без да си преценил съответният автомобил дали ще успее изобщо да спре - тебе какво трябва да те обесим на светофара за назидание на другите неразумни пешеходци или майки с колички които първо подават количката на пътното платно и след това се оглеждат дали идва автомобил ли ?????
  • 18 Objective

    2 2 Отговор
    Е за какво ти е Порше ако не го караш така...
  • 19 Кос 133

    1 0 Отговор
    I az s moito Porsche imam pochti sushtata globa 650 lv 3 meseca otnemane na knijka samo che na vranq s patrulki me gepiha :DDD S 143 km pri 60 razreshenie :D
  • 20 Клеопатра

    1 4 Отговор
    Защо идиотите на пътя, тези със сексуалните комплекси и пилешки мозък, които с морков отзад ще ходят, само и само да бъдат забелязани с простотиите им, продължава да се наричат "джигити"? Не може ли комплексирният идиот на пътя да се нарича комплексиран идиот? Затворът е наистина подходящо място за тези жалки комплексари, там ще бъдат уважени подобаващо ;)
  • 21 Хехе

    0 3 Отговор
    На бас,че го е карала бабата на собственика и на нея ще вземат книжкакта...
  • 22 onq s konq

    1 0 Отговор
    Ами карат си бързо хората,щото знаят къде отиват.Аз Сф мн слабо я познавам и раэчитам само на Джипиеса.Веднъж настъпах БМВ-то че едни ме издухаха с един джип недопустимо,ама джаджята се развика че не сварва да ме изчисли и да ми каже къде да завия,та ме кара да правя обратен завой в най-оживеното!
  • 23 OT Moreto

    2 2 Отговор
    Вие които имате възражения към тия които карат бързо- що не се гръмнете?
    Всеки преценя възможностите си на пътя... колко пъти тия дето карат бавно застрашават участниците в движението, повече от джигитите?
    Бил карал с 200 на околовръстния, то там е 3 пъти по добър пътя от магистралите ни. Със здраве
  • 24 Бмв джигита

    2 0 Отговор
    Мистър от морето, не кара по околовръстния а на Цариградско дето ограничението е 80км/ч и много по-застрашаващо е да караш с 200 отколкото с 50.
  • 25 bettista

    1 0 Отговор
    Товам, че карап Порше е много хубаво. Странно, че го изтъкваш. И се научи да пишеш правилно. Какво е това "моито"?
    Не се излагай.
  • 26 опсмопсус

    2 0 Отговор
    Проблема бил в събираемоста!Ами направете глобите като едно време, да се плащат в общината при плащане на данък.Глобата да се събира първо!
    И тогава няма да има проблеми.Сега я си плати, я не!Смени си номерата или продаде колата и е ОК.

    Коментиран от #27

  • 27 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "опсмопсус":

    Не ти ли идва на ума че ако се реши глобите да се плащат с данъка за "по-висока" събираемост,то някои хора ще спрат да плащат и данъци?!А между другото глобата е персонално на нарушитела,а не на колата или номера й:)

    Коментиран от #28, #61

  • 28 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Трябва да се направи така, че човека да е напълно блокиран да извършва каквато и да е дейност с имущество, банкови плащания и др., за да може да се гарантира висока събираемост. Обвързването с данъците е първата стъпка, не знам въобще защо имаш право да избираш кое да платиш и кое не, така всеки може да си влачи глобите докато отпаднат по давност и МВР реално са безполезни, усилията които са направили, макар и малки, се обезсмислят с такова право на гражданите.
    Ако не бъдат платени глобите и данъците в разумен срок, да се начисляват лихви, в Гърция са десетки или стотици проценти годишно, и това се направи малцина плащаха данъци, подобно на тукашната ситуация. Ако искаш да си имаш къщата и да не ставаш вечен длъжник то си плащаш навреме и нямаш проблеми.
    Просто явно никой няма изгода от това да има нормална регулация на колите, стумул за обновяване на автопарка, стимул за изрядно заплащане на глоби и такси. Всичко е замръзнало във времето с промени към по-лошно, не към по-разумно и актуално.
  • 29 абв

    2 1 Отговор
    Че то си е такава походката на колата,по бавно немое бре.
  • 30 mvt58

    2 1 Отговор
    Връщам се ор работа и чета че някакъв софийски г...р карал с 200км. при ограничение от 80 и мен ме блазни да вдигна тук в Дубай такава скорост при 100 пъти по хубави пътища и магистрали ама не ми стиска защото ще изгърмя с по солена глоба и най малко 1 година ще се возя на такси‼Ганьовщината се изкоренява със строги закони‼‼

    Коментиран от #33

  • 31 Morgoth

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел":

    Умно! И след това джигитите вместо нова кола с 400 коня която струва 200 бона, има най-съвременни системи за сигурност и минимално замърсяване на околната среда ще си вземат стара кола с 400 коня, която струва 10 бона, я е стигнала до това да има АБС - я не, пуши като издънена печка и реве като свиня на заколение.
    Да не говорим, че непропорционалността на наказанието най-вероятно нарушава конституцията и една камара европейски норми.
  • 32 Радо

    1 0 Отговор
    Боли го фара! 1000 лв които може и да не плати и три месеца пак ще си кара но без книжка - а че с тази скорост е Смъртна заплаха за околните никои не го интересува
  • 33 onq s konq

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "mvt58":

    Аре стига с тоя ш...н Дубай-аз ли съм те пратил там при джагатайците?Ти си там,БАЧКАШ им и само се "блазниш" да настъпиш колата/кой та знай дали изобщо караш нещо/.Аз съм тука,НЕ РАБОТЯ щото ми е обидно и карам както и с колкото си искам.А след като тоя с Поршето е карал с 200,аз съм карал с 240,двама -трима по "Тракия са засечени с 260-270,значи не са толкова лоши пътищата колкото си мислиш!Между другото имам "златен талон",което значи че не съм нарушавал 5 г. правилата за движение,а ако все пак ме снимат с над 200 в час,изобщо не ми пука за некви си 1000лв.А прехвалените относно прехвалените ти дубайски пътища които непрекъснато сравняваш с българските ще ти дам простичък аналогичен пример -това е все едно да си със страхотно секси мацка,но тя да няма нищо между краката ...или пък да не ти става:)

    Коментиран от #35, #37, #38, #41

  • 34 Кучо

    1 3 Отговор
    Според мен такива трябва да ги вкарват по за 1 година в затвора!Защото ако го ловнат в Германия , ще му се случи точно това!

    Коментиран от #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Кокала":

    Абе така е,но знам че мога и още.
  • 37 999

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "onq s konq":

    Ти си много по голям "джагатаец" от тях, нещо което доказваш със всяко твое изказване, две мнения по въпроса няма.А че си мързелив с престъпно поведение по пътищата го знаем.
  • 38 аман от тебе

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "onq s konq":

    тука се изкарваш велик-не работя ,карам с колкото и както си искам,не ми пука за глобите....живееш си в някакъв си твой измислен свят и постоянно мажеш под почти всяка статия тука,обаче тоя път как устиска да не ни позанимаеш с 20 годишния си дръгел?или щото в селото ти ръсна сняг и сега си пеша?
  • 39 Wistler radar detector

    2 0 Отговор
    камерите са ОТКРИВАЕМИ в К-диапазона. Дължината на вълната е 200м ,след което снимат ;) имаш време да намалиш в рамките на 100 м... Всичките стационарни камери са на К-честота ;) :) а патрулките са с Х честота ;) само за инфо
  • 40 Wistler radar detector 1

    1 0 Отговор
    забравих да спомена...ако ви снимат за скорост в "гъза" директно при адвокат и в съда !!! малко да се образоват фуражките , за принципа на засичане на радарите, доплерова честота и т.н.... физиката е една за всички... за КАТ, може да са спретнали нов раздел... военните самолетите като минат базата ли ги засичат... или като летят към базата ;) при нас на земята е същото..... за инфо на авера, който е писал статията ;) :)
  • 41 Тинки Уинки

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "onq s konq":

    Много си ербап. И какво като имаш златен талон? Прави те безсмъртен или? Гледай да не се нанижеш някъде, та да спреш да пишеш тука, че ще умрем от скука и няма кой да ни весели с бисери.
    Не ни причинявай такава болка.
    Бъди разумен, поне заради нас!

    Коментиран от #62

  • 42 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    НЯМА ПРОБЛЕМ ЗА ПОРШАГАТА ДА МИНЕ С 200
    ИМА ЛАЗЕР ДЕДЕКТОРИ КОИТО УЛАВЯТ КАМЕРИТЕ НО СА СКЪПИ
    ОТ 350 ДО 100 ЛВ СА
    КОЙТО ОБИЧА ДА КАРА БЪРЗО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ
    ТОЙ ЗА КАКВО ГО Е ЗЕЛ ТОВА ПОРШЕ ДА ГО ГАЛИ ЛИ А
    СТЪПКА СТЪПКА ЯКО ТОВА Е
  • 43 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел":

    ТИ ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕШ ПОРШАГА ВЕ
    ТОЙ ЩОМ СИ ВЗЕЛ РАСОВ КОН МУ ЗНАЕ РЕДА

    Коментиран от #51

  • 44 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Кучо":

    В ГЕРМАНИЯ СЕ ПРОДАВАТ ПОРШАГИ
    ТАМ ИМАМ МЕСТА КЪДЕТО НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ И ЖУЛИ МАЙКА
    РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ТОВА Е НАРКОТИК СКОРОСТТА

    Коментиран от #46, #63, #64

  • 45 999

    0 4 Отговор
    В България да жули колко да жули до централни гробища то и наркотика води до там. За тая работа има писти и състезания.Сигурен съм че ако качът повечето келеши при професионални състезатели на някое рали ще му трябват памперсите на Деси.
  • 46 оня с коня

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Vasik Atanasova":

    абе в германия може да е каквото си иска, тука има правила! ясно? станаха тия поршета без пари и всички ганьовци почнаха да се пънат разбираш ли...

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "оня с коня":

    МАЙ СИ ПРЕКАЛИЛ С АЛКОХОЛА
    ЕДНА ГЛАВА ЩЕ ТИ УДАРЯ И СИ ДО ТАМ
    ИМА ЗАКОНИ ЗА СКЪСАНИ КАТО ТЕБ
    КОЙТО Е НА ПАРА СИ КАРА

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Вай пак сик

    0 4 Отговор

    До коментар #47 от "Vasik Atanasova":

    Гавориш Глупасти,по-вежливо!
  • 50 диан

    2 0 Отговор
    тоя да ми се обади
    дава 2000 и казвам че съм карал аз:)
    то зимата за какво ми е книжка

    Коментиран от #60

  • 51 Шат Ап

    0 4 Отговор

    До коментар #43 от "Vasik Atanasova":

    Гавориш Глупасти пак,

    като стане белята - аз не съм искал?!
  • 52 Шат Ап

    0 4 Отговор
    Гавориш Глупасти пак,

    като стане белята - аз не съм искал?!
  • 53 Бат Саше

    1 4 Отговор
    Да караш с подобни скорости, в един консервен тенекиен ковчег, независимо с каква емблема отпред, е абсолютната проява на съвършена и завършена простащина на самонадеян глупак, притежаващ престъпна простотия. Нито едно общество няма нужда от подобни непродуктивни дебили, отнемащи невинни животи на пътя почти ежедневно. Ако видя такъв "безсмъртен гъзар" да катастрофира пред мен, не бих повикал и линейка дори. Човешката простотия е единственото средство, с което природата осъществява естествения си подбор и аз нямам нищо против този подбор, но имам много против, че тъпаците рядко умират сами.
  • 54 Deathless91

    3 1 Отговор
    Това са спортни машини проектирани за висока скорост, разберете го това нещо. Има си широки гуми, които да ги държат стабилни, аеродинамика и яки спирачки. Това не е на дядо ви москвича, който не може да вдигне повече от 120 км/ч, а като ги вдигне имаш чувството, че всеки момент ще излетиш от пътя и няма спиране...

    Коментиран от #57, #73, #80

  • 55 Джигити сте а

    0 4 Отговор
    Драги колеги,
    От коментарите бързо става ясно какъв е манталитета на 70% от вас - газ до дупка/не ми пука,абе хамалска му работа ,никакъв интелект- Дай боже на всеки разумен българин нещо здраво за да оцелява в "среща" с ей такива фърфорковци!Както се казва -бързо ще се получи естествен подбор!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 До Джигита

    0 4 Отговор

    До коментар #54 от "Deathless91":

    Гавориш Глупасти,

    А пътя какъв е,времето какво е,имаш ли умения за такава кола ,след като си се учил на дядя си на пуека!

    Коментиран от #59

  • 58 Бат Саше

    1 4 Отговор
    Карайте момци, бързо и с вратите напред! ЕВН, ЧЕЗ И ЕОН имат достатъчно диреци за лепене на снимчици. Ама вземете подпишете по една декларация за донорство, та поне файда да има някаква за някой, който цени живота и здравето си ама ги няма!
  • 59 Deathless91

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "До Джигита":

    Не гАворя глУпасти и не карам москвич, имам мотор който от 0 до 200 км/ч ускорява за 11 секунди... За асфалта си прав, че е студен. Мисълта ми беше, че е много по-неразумно да караш примерно със 140 км/ч с някой таралясник, отколкото да караш пак с толкова, но с возило правено за висока скорост.
  • 60 Това Съм Аз

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "диан":

    Мислиш, че не може да си позволи глобата или? :d
  • 61 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Ти явно си с ум на 15 годишен.
    Как глобата е на нарушителя бе, като се записва колата и собственика и?И не може да спреш да плащаш данъци.Винаги ще те намерят!
  • 62 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Тинки Уинки":

    Явно не ме разбираш и ще ти го поясна това за "Златния талон":Никога не съм карал в насрещното,но принципно карам с разрешената от закона скорост само когато потеглям.А колко са ме спириали за бързо каране ,за незапалени фарове и за какво ли не-нямам думи!Та след като съм съумял да се оправя и да имам такъв талон,значи НЕ АМЕРИКА,А БЪЛГАРИЯ Е СТРАНАТА С НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ!На който обаче страната не му е по мярка-сори.

    Коментиран от #65, #66, #72

  • 63 бай Иван

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Vasik Atanasova":

    В Германия този ако го хванат с такова превишение на скоростта директно от колата го свалят и го пращат в местния затвор и след един час му минава делото и заминава в затвора.Много сме толерантни към тези коп...та!
  • 64 бай Иван

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Vasik Atanasova":

    А на всички които го подкрепят мога да кажа само едно. Дано един ден някой такъв глупак не ви убие семейството на пътя ,че тогава друга песен , ще запеете.
  • 65 999

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "onq s konq":

    Няма нужда да доказваш колко си прост знаем, но ти си доказателство, че Белене не е било случайно. Страната ми харесва но не мога да понасям такива тумори като теб които в най скоро време ще изрежем и то без упойка.
  • 66 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "onq s konq":

    Тези златни талони са най-голямата глупост. Имат ги основно жени, които не са сядали зад волана от години и хората които се справят най-добре с подкупването на катаджиите.
  • 67 МОЖЕ БИ

    0 0 Отговор
    Или викам баба ми, която е 29набор и казвам, че тя е карала поршето :)
  • 68 оня същия

    1 4 Отговор
    тука разни се плюнчат разбИИш ли, че било спортна кола и някакви такива глупости - като се шибне с над 80 в нещо ако ще и самолет да е пак ще станете на пастет, така че вземете се замислете по въпроса. А безсмъртния "колега" с мотора явно още не се е пребивал та да плещи за възможности, моя като прави 200 за 7.5 да не би да е чудо голямо? Важно е за колко ще спреш.

    Коментиран от #75

  • 69 Гаргамел

    0 4 Отговор
    Мъка ми е като чета. Значи, да си караме толкова бързо, колкото позволява колата ни, така ли? Това е логиката "Он че ми каже на мен!". Всеки да си прави, каквото иска, така ли? Бай Ганя разбира само от бой, глоба и затвор- за съжаление. Айде хубав ден на всички и умната по пътищата!
  • 70 Pete

    0 0 Отговор
    Моля пишете на Български!!! SPEED Camera??????? Превенциа???
  • 71 Morgoth

    1 3 Отговор
    Като гледам коментарите виждам основно крайности или "Ще си карам колкото може" или "Затвор, конфискации на коли и бесене за превишена скорост". Ето ви два примера за размисъл (за тези които мога да мислят де):

    1. Човекът X, семеен, сравнително улегнал тип, вложил много пари във висок клас автомобил, който ще изплаща 5 години. Взел го е заради комфорта, заради сигурността, защото държи колата му да е екологично чиста и прочее. Та кара си нашия човек с 90-100 при липса на допълнително ограничение и настига тир. Пътя е прав с добра видимост, изпреварването се прави с повечко газ за да е по-бързо и безопастно и докато се усети и качил на 140. И преди да успее да намали подминава малоумен знак 60 сложен там без основателна причина, а зад него в храстите мишкува патрулката.
    Някой кретен преди това е решил, че за превишена скорост трябва да се конфискува автомобила и нашия човек остава със задължение за 5 години напред след което може да си вземе само стара трошка и понеже книжката му също е взета качва зад волана жена си, която хич не се справя. Като краен резултат на пътя става по-опасно.

    2. Между селата Голямо и Малко Забутанци ограничения няма, защото на никого не му пука. Там и патрулка минава един път на високостна. Две келешчета на по 18-19, току-що придобили правоспособност със стари дранголници на по 20 години, не особено мощни, но пък достатъчно евтини си правят състезание. При скорост от 80км/ч, която не е забранена, но при лоша видимост и път който не позволява повече от 40-50 минават направо през група деца. (наскоро имаше подобен случай)

    Карането бързо или бавно трябва да се прави с акъл! Същото обаче важи с не по-малка сила за правенето на закони и слагането на знаци и ограничения на скоростта. С мисълта "На тия другите, дето не мислят като мен ще им ... м...та" не става!

    Коментиран от #76

  • 72 оня с магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "onq s konq":

    Някой ден, на Камаза срещу теб няма да му пука умееш ли селски тарикатлъци или не. Не забравяй, може да се случи и с теб, не предизвиквай съдбата излишно.

    Коментиран от #77

  • 73 Бхд БхД

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Deathless91":

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Deathless91

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "оня същия":

    Само веднъж, почти от място и се размина с малка драскотина по боята и изкривена краш тапа и не мисля да се повтаря никога повече, че е старичка F3-ка, но много лъскава и запазена. Ясно ми е, че има машини с много по-големи възможности. Айде сега ми кажи като имаш прав и свободен път пред тебе, никога не даваш газ повече от ограничението и никога не си криеш номера, а? Сега да не ме изкараш само, че призовавам към нарушения, но няма как да ги спазваш правилата винаги, не може да ме убедиш в това.

    Коментиран от #79

  • 76 Станимир Илиев

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Morgoth":

    ОпасТен си!
    Пише се безопасно, а не безопасТно. Знаци, с ограничение 60 обикновено има точно преди кръстовище, и това не е случайно.
  • 77 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "оня с магарето":

    Хаха!Тр ти кажа че не аз предизвиквам съдбата,а тя ме предизвиква:)Ей така-както си карам нормално и изведнъж някой чука на стъклото.Гледам -Съдбата?!Аз й казвам "здрасти",а тя-"Ти си срам за шофьорите,а БМВ-то ти е импотентно"...Тъъъъй ли!!?И ми пада пердето.Та така стоят нещата!
  • 78 колело

    0 2 Отговор
    жалко, че не се е пречукал тъпия .....а пък от друга страна, нека сега се хвали, геройството му е отразено в медиите,......е такава ни е държавата, насърчава достойните постъпки...

    п.с. браво на драскача
  • 79 оня същия

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "Deathless91":

    както казах не си се пребивал сериозно... А за мен - може да карам от време на време с превишена скорост, но карам винаги с акъла си и само на места с минимален трафик, и винаги с настройката че мотора "иска" да ме убие.
  • 80 Ти ще кажеш

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Deathless91":

    Дядо ми има МОСКВИЧ 12-так, но е много стегнат и поддържан автомобил, километражът е до 160 и ти казвам, че 140 ги вдига без проблеми и не ги усеща и вътре е относително спокойна обстановката и вози много по-добре от повечето стари Golf-ове, а е все пак 38 годишна кола. Ти мислиш ли, че това Порше ще стане някога на 38 години и ще може да вдига 140? Съмнявам се, защото с тези електроники, сегашните коли са еднодневки... 5 години и в моргата, а МОСКОВЕЦА е чуден!!!
  • 81 Ти ще кажеш

    1 1 Отговор
    И другото което забравих да отбележа, че с Москвича, можеш да си возиш и дърва и пясък и чакъл и на къра да ходиш с него. На ремаркето му дават 750кг полезен товар, но 1 тон спокойно го задявам и Московецът дърпа като катър! Отделно и на горния багажник събира доста багаж... като го претовариш много реве като ранена мечка, но не отказва...

    Коментиран от #82, #83

  • 82 Москвич

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Ти ще кажеш":

    Като спомена Москвич, сещам се татко кога караше това произведение на изкуството, как го товареше (багажник, задни седялки) с 1 тон жито. Железен автомобил! Сега кара една Вектра уж комби уж подсилена. Москвича е с ресьори не го забравяйте. Опелчето носи, но като му сложим 600-700 килограма дърва и стърже ауспусите по земята. Татко има един лаф
    -Да е станала поп а не кола. :)
    А на мен ми се свиди колицата да я товаря толкова. Те сегашните са едни слабички, красиви. Да те е страх, да си натовариш бутилките с безалкохолно в тях.
  • 83 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Ти ще кажеш":

    ХАРЕСА МИ РЕВЕ КАТО РАНЕНА МЕЧКА