Last news in Fakti

1 Октомври, 2005 09:58 922 0

Смъртоносно оръжие

  • bentley-
  • bentley continental gtc-
  • continental gtc

Ако сте любител на различните видове оръжия, то тогава може би знаете, че най-опасните от тях обикновено не могат да бъдат видени и чути от жертвата. Моделът Continental GTC на Bentley обаче опровергава тази теория, тъй като той може да бъде почувстван изцяло и едновремнно с това поразява сърцето ви с не по-малка ефективност от тази на перфектно обучен командос-снайперист. Британският стил и разкош в съчетание с германското качество и точност са в състояние да поболеят всеки привърженик на скоростните луксозни автомобили, като единственото възможно лечение в този случай минава през тлъста банкова сметка и раздялата със сума от около 210 000 евро, която ще ви превърне в горд собственик на Bentley Continental GTC. Появата на подобно

изкушение

отдавна бе планирана от германо-британското дуо, тъй като след появата на купе и седан от модела Continental кабриолетът беше последният елемент от царствения венец на Bentley. За това, че аристократичното усещане с Bentley е гарантирано, свидетелства всеки един детайл от екстериора и интериора. Така например създателите му съвсем умишлено се отказват от монтирането на твърд сгъваем покрив, каквато е последната мода при останалите производители в този жанр. Наместо това в изцяло ретро-стил, но с помощта на съвременните материали и технологии, конструкторите на Bentley Continental GTC го даряват с мек покрив, изработен от седем слоя и покрит със скъпа кожа, който се регулира електрически. Задното стъкло пък не създава затруднения при минусови температури и дъжд, тъй като е изцяло отопляемо. Излишно е да се тревожите и за обема на багажника (въпрос, който често стои на дневен ред при подобен род возила), тъй като в прибрано положение покривът няма нищо общо с него, а се “скрива” на специално предназначено за целта място, непосредствено зад подглавниците на втория ред седалки. Що се отнася до

дизайна

като цяло, той почти в пълна степен кореспондира с този на останалите двама събратя на Continental GTC. По тази причина още щом зърнете масивната хромирана радиаторна решетка и четирите “очи” отпред, няма как да сгрешите родовата принадлежност на возилото, с което съдбата е решила да ви подари среща.

При интериора закономерно се залага на пълния разкош и разточителство, като изцяло ръчно изработените елементи се отличават с висока прецизност, здравина и качество. Скъпите дърво и кожа, алуминият и хромът са в изобилие в салона, така че баровската атмосфера е гарантирана напълно.

Под предния капак на автомобила също ви очаква приятна изненада. Монтираният там W-образен дванадесетцилиндров агрегат, чийто работен обем е 6.0 литра, във всеки един момент се грижи за приятните емоции на пътя. Максималната мощност, осигурявана от гигантския двигател е 560 к.с., а пиковата стойност на въртящия момент е 650 Нм. В оборудването място намира и шестстепенна секвенциална скоростна кутия, както и диференциал Torsen. По отношение на максималната скорост дори и най-капризните собственици не биха имали повод за критика, тъй като кабриото смело набира до достигането на 304 км/ч. С подобно темпо обаче би следвало да спестявате и за покупката на шикозното германо-британско возило, тъй като появата му в дилърските центрове се очаква най-късно през есента на следващата година.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА