Last news in Fakti

18 Януари, 2016 10:19 39 260 39

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

  • сащ-
  • европейски автомобили
10-те най-популярни европейски коли в САЩ - 1

Не всички европейски автомобили могат да попаднат на американския пазар. Това е така, защото в САЩ има различни стандартни, изисквания за безопасност и за производство. В много от случаите европейските производители правят специални US версии на моделите си, но въпреки това не всички европейски возела успяват да се наложат на американския пазар. Сега ви предлагаме 10-те най-популярни европейски коли в САЩ, според класацията на Carophile.

10. VOLKSWAGEN BEETLE

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Новата "Костенурка" наподобява доста на своя предшественик и точно поради тази причина тя е толкова популярна и в САЩ. Все пак за тамошните пазари има специални версии като Malibu Barbie New Beetle, които се радват на особен интерес.

9. VOLKSWAGEN PASSAT CC

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Фастбек версията на предходното поколение Passat е особено харесван модел в САЩ. Тази кола хем е наподобява на любимите на американците седани, хем е по-различна от тях. Може би в тази особеност се крие успеха на Passat CC в САЩ.

8. VOLKSWAGEN GOLF

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Golf е най-продавания модел на Volkswagen по цял свят. Въпреки концепцията си хечбек, която не е толкова разпространена в САЩ, точно този модел се радва на особен интерес, при това във всичките си седем генерации.

7. BMW 5er

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Луксозен средноразмерен седан, който определено е по вкуса на американците. Всъщност петицата е вторият най-продаван модел на BMW след третата серия, но в САЩ се налага, освен заради дизайн и заради качество на изработката.

6. AUDI A4

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Този компактен и същевременно универсален автомобил също е един от европейските хитове в САЩ. Последната версия на модела е наблъскана с изключително много нови технологии, което определено блазни американците.

5. MINI COOPER

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Подобно на Beetle и новото Mini се превърна в култов автомобил навсякъде по света. И макар хората зад Океана да не са фенове на малки автомобили, то Mini-то е съвсем друга бира, а има ли приставката Cooper, то няма как да не се харесва от янките.

4. VOLVO S80

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Американците харесват луксозния шведски седан заради няколко основни черти. На първо място заради класическата триобемна структура, заради това, че е икономичен по техните стандарти и най-вече заради факта, че е много безопасен.

3. MERCEDES-BENZ C-KLASSE

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Тази кола, представена за първи път през 1993 година постепенно набира все повече почитатели в САЩ. Най-голям скок в продажбите зад Океана, моделът бележи през 2008 година, когато моделът се сдобива и с версия купе.

2. BMW 3er

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Този баварски бестселър става хит в Америка най-вече заради две неща. Колата е типичен седан, а в същото време е спортно ориентирана, което определено е по вкуса на много от шофьорите зад Океана.

1. VOLKSWAGEN JETTA

10-те най-популярни европейски коли в САЩ

Както се вижда от класацията, явно Volkswagen е най-популярната европейска марка в САЩ. А това, че Jetta е на първото място в нея се дължи на факта, че колата е много евтина, надеждна и притежава харесваната от американците структура на седан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 справедлив

    3 2 Отговор
    То затова и ги смачкаха с дизелгейт --щото са най-популярни.Не съм фен на WV,но американците просто убиват пряката конкуренция....
  • 2 нафтата

    1 0 Отговор
    Леко, леко, че да не се оакат! До преди малко ги карат да пият нафта, сега вече имат 5 представителя от 10 възможни! Пълна пародия е това!

    Коментиран от #3

  • 3 Караиванов

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "нафтата":

    Кое е пародия бе пич? Това е статистика за това какви евро коли харесват обикновените американци, а другото (Дизелгейт) е нагласена работа с цел да смачкат конкуренцията.

    Коментиран от #14

  • 4 гостЪ

    3 3 Отговор
    "Както се вижда от класацията, явно Volkswagen е най-популярната европейска марка в САЩ" - хапчетата Славчев, хапчетата или сменяй източника на "класациите". VW имат адски мизерен пазарен дял в US, никакъв шанс да са най-популярни.

    Коментиран от #5

  • 5 Колчо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гостЪ":

    ...ти прочете ли заглавието на статията?

    Коментиран от #8

  • 6 каварна бедства

    2 3 Отговор
    а какво се случва с японските хонда субару тойота нима те са с по слаби качества

    Коментиран от #16

  • 7 Skier

    3 1 Отговор
    А бе хейтъри прочетете заглавието и тогава ни занимавайте със своите глупости. Какви Хонди, става дума за европейски коли и в този ред на мисли Volkswagen е най-популярната европейска марка в САЩ. Айде малко да четем повечко и по-малко да коментираме. Отнася се за коментари 6 и 4, написани от недоразуменията "каварна бедства" и "гостЪ".
  • 8 гостЪ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Колчо":

    да, а ти прочете ли ми коментара?
  • 9 дизела

    0 0 Отговор
    смрденьееее!!!!
  • 10 пурко

    1 0 Отговор
    колко от вас живеят в USA истината е много далече
  • 11 Роман Маверика Ценов

    1 5 Отговор
    Защо няма една японска кола в класацията нали уж бяха много купувани в саш а ВАГ ги е бие по продажби

    Коментиран от #28

  • 12 Чавдар Войвода

    3 0 Отговор
    Защото статията е за европейски автомобили.
  • 13 Щматката

    3 0 Отговор
    Прочети заглавието на статията и може да стоплиш сам...... надявам се.
  • 14 нафтата

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Караиванов":

    Каква конкуренция г-д Караиванов? Та Фауве имат някакви минимални проценти продажба в САЩ... Според мен сега им удрят едно рамо да се посъвземат и за в бъдеще да си знаят мястото и да не правят такива измами, защото видиш ли ние (американците) ви знаем "кирливите ризи". ;)
  • 15 Хахаха

    0 0 Отговор
    Съдейки по коментара Ви, който възхвалява ВАГ и едновременно с това показва всякаква липса на елементарна грамотност и познаване на география на света, излизам с впечатленията, че шофирате голф 2 (понеже по-добро от старото няма и днешните коли с тези електроники са пълни боклуци) с единствена цел за деня да се наяде и да псува правителството за собственото си нищожно съществуване.

    Коментиран от #35

  • 16 нафтата

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "каварна бедства":

    Не мислех, че Хонда, Субару и Тойота вече са собственост на някоя европейска държава!?!?
  • 17 112

    0 0 Отговор
    В статията става въпрос само за европейски автомобили а няколко неграмотни (не можещи да четат) наместват марки от други континенти.
  • 18 aaaaaaaaaaaaaa

    1 0 Отговор
    Пичове стига на всяка манджа меродия с вашите хонди. "10-те най-популярни европейски коли в сащ" е заглавието. каква хонда, какво субару, каква киа? моля ви ЯПОНИЯ И КОРЕЯ не са в Европа :D
  • 19 янкито

    2 1 Отговор
    скоро бях там - не си правете илюзии - има тотална доминация на ТОYOTA , HONDA и NISSAN - европейското е екзотика!
  • 20 гостЪ

    0 1 Отговор
    MB и BMW са лидерите по пазарен дял от европейските марки в US. Другото дето съм ти писал съм сигурен че си го прочел г-н недоразумение
  • 21 MSux

    0 2 Отговор
    Защо я няма Тойота? класацията нещо намирисва

    Коментиран от #26

  • 22 Europe

    2 0 Отговор
    Щот пише "..европейски.." :)
  • 23 Кобрата

    1 1 Отговор
    Супер, ей тва са автомобилите

    Коментиран от #29

  • 24 диуСИЛЯКЪ

    1 1 Отговор
    Пичуе туа са сие кинефи !!!! Майкътъ му е японскуту
  • 25 коментатор

    2 0 Отговор
    Факт е, че в САЩ доминират японскте автомобили, които се продават без мита. Като цяло има места, където се предпочитат местните марки и други, където японскте са на почит.
    Европейските автомобили са екзотика, но се срещат. Просто се открояват на фона на другите коли. Що се отнася на ФауВе, абе популярно си е. Даже Джетата се мярка бая поради факта, че се прави в Мексико и затова им излиза евтино. За голфа тук му викат Рабит. В някои среди да караш европейска кола си е въпрос на престиж, понеже им излизат скъпо и не всеки може да си го позволи.
    Има друго нещо, което прави впечатление тук в Сиатъл. Фиат 500. Доста реклама му направиха и често срещам такива бръмбари по улиците. Станало е нещо като мода да си джиткат с такава "играчка" из града.
  • 26 кралят

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "MSux":

    И ти миришеш, но те няма както Тойота! Континенти мой човек, т'ва му е майката и учебника по география...
  • 27 тойотаджията

    0 0 Отговор
    ква Тойота бе??????каде е Европа каде е ........ама ти маи незнаеш кои произвежда Тойота и учебник по география не ти требе щот кво да търсиш там я си трай и само гледай не пиши нищо само гледай
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кобрата":

    Така е колега.
  • 30 Людо

    0 0 Отговор
    Като най-популярни са БМВ 3,5 и Мерцедес Е,Ц класа.Джетата и Голфа са доста слаби като бройки. Ауди може би от Q7цата насам :) Волво няма много общо с Европа доста отдавна. Да Бийтъла се среща също често но не толкова колкото Ц класата и БМВ 3. Седмака и S-класата на Мерц са премиум и трябва да имаш здрав гръб (финансово разбира се :) за да притежаваш и поддържаш такава.. :)Много уважават М5, М3, Х5 също..Японските са много популярно главно заради високата си издръжливост и надеждност-поне на моделите от 70те, 80те и 90те години.Но статията е за европейски все пак..
  • 31 jambazina

    0 1 Отговор
    Няма хонда и тойота за да не можем да си хвалим 16-годишните сивици колко са яки. Не е честно.
  • 32 гоулф4е

    0 0 Отговор
    тъпи, в заглавито пише европейски
  • 33 някой

    0 0 Отговор
    не мога да разбера, какво прави компания като Волво, нали говорим за европейски компании :-) Все пак след като ги купиха от Форд през 1999, сега вече са собственост на китайци (''Джили'' някакви). А ако се гледа кой и къде разработва и произвежда автомобилите, то значи америк. не ги блазнят германските фордове от Кьолн - Фокуси, Фиести и т.н.
  • 34 ivan

    0 0 Отговор
    Забравили са да сложат Фиат 500 ! От скоро време е доста популярен ;)
  • 35 dhcp

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    "...едновременно с това показва всякаква липса на елементарна грамотност и познаване на география на света, излизам с впечатленията, че шофирате голф 2 ..."

    След като излезеш с впечатленията си, то затвори вратата за да не вземе да се върне вонята!


    Тази "класация" още веднъж показва каква е причината янките да погнат немските концерни!
  • 36 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Толкова много грозници от голфаджийската фирма!
    Тая статия е пълна глупост, неверна и лъжлива!
    Поне да беше казал от къде я е преписал, белким некой поверва!

    Коментиран от #39

  • 37 translate

    0 0 Отговор
    http://www.carophile.org/10-popular-european-cars-u-s/1/
  • 38 предимства

    0 0 Отговор
    Статията е сравнително вярна. В САЩ всичко европейско освен VW, а отскоро и Фиат, е скъпо и екзотично. Точно Джетата е най-харесваният Фолксваген там. А това кои какви са са пълни глупости. Има разлика между това една марка да е собственост на друга, която само влива пари и след това естествено има приходи, и това да разработва и произвежда коли като ползва само емблемата на придобитата марка.
    При Волво, Ягуар, Ленд Роувър и тн. фирмата-собственик ги оставя сами да разработват и произвеждат автомобили, като после може да се възползва от разработките им. Във втория случай, както най-обичат да правят американците, просто се произвежда една и съща кола с различни емблеми. Най-големия пример за това са GM. Буик е изкуствен Опел за американския пазар, GMC e напълно излишна марка както и Воксхол за Англия. С същата стратегия успяха да докарат Понтиак, Олдсмобил и СААБ до фалит.
  • 39 даве

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "опсмопсус":

    аве всезнайко, земи напиши нещо свястно, като разбираш толкова или няма кой да ти слуша глупостите в къщи!