Last news in Fakti

24 Януари, 2016 09:00 3 057 6

Mini пуска Clubman с ALL4 задвижване

  • mini-
  • clubman-
  • all4

Предположенията ни, че новият Clubman на Mini ще получи вариант със задвижване на четирите колела се оказаха верни. Причината бе в това, че новото поколение на модела е изградено на платформата на BMW X1 - най-малкия кросоувър на мюнхенци. Така Mini ще има общо три модела с ALL4 задвижване - Countryman, Paceman и порасналия Clubman.

В последните слънчеви есенни дни успяхме да покараме версията Cooper S и останахме приятно изненадани, че въпреки значителното повишение на размерите си Clubman разсичаше завоите със значителна лекота и недозавиването се достигаше много трудно. Естествено ALL4 действа по подобен начин и в нормални условия автомобилът използва предните колела, а при нужда от сцепление се включват и задните колела. Това се отразява положително на разхода на гориво и ако бъдем честни в много редки случаи от ежедневието ни е нужно задвижване на четирите колела.

Системата за контрол на стабилността - DSC калкулира скоростта на въртене на колелата, скоростта на движение и въртящия момент, за да може да реагира мигновено при изгубване на сцепление, недозавиване и презавиване и да прехвърли мощност, където е нужна. Освен това подобрява контрола в завои и ускорението.

В началото ALL4 ще бъде предлагана за версиите Cooper и Cooper S, съответно със 134 конски сили от трицилиндровия 1.5 турбо и 189 конски сили от четирицилиндровия 2.0-литров турбо. Автомобилите ще се предлагат стандартно с шестстепенна ръчна скоростна кутия, а като опция ще се предлага
осемстепенния Steptronic автоматик. Cooper S Clubman ALL4 ще ускорява от 0 до 100 за 6.7 секунди - с три десети по-бързо от версията с предно предаване. Версията ALL4 ще може да се поръчва от началото на април.

Подробни технически характеристики за Mini Clubman - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Е това е супер, дори вече не е MINI, а е горе-долу колкото X1, че и малко по-голямо. Не е зле! Баварците се справят добре
  • 2 Слонобикотръбозъб

    0 1 Отговор
    новото поколение на модела е изградено на платформата на BMW X1 - най-малкия кросоувър на мюнхенци.Кобра ти четешли или сомо пишеш брат.

    Коментиран от #3

  • 3 Кобрата

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Слонобикотръбозъб":

    По какво съдиш, че не съм прочел статията и имаш ли доказателства?
    Казвам, че MINI-то е почти с размерите на X1, аз статията я прочетох цялата, но ти по какво съдиш, че не съм?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кобрата":

    "Причината бе в това, че новото поколение на модела е изградено на платформата на BMW X1 - най-малкия кросоувър на мюнхенци. "
    явно по това съди човека
  • 5 Слонобикотръбозъб

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кобрата":

    Е човека ти е отговорил вместо мен.По това съдя.Щом си я прочел добре,но в нея пише,че е на платформата на BMW X1 а ти отбелязваш същото.Успех нищо лично към теб.

    Коментиран от #6

  • 6 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Слонобикотръбозъб":

    Няма ядове