Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 09:47 22 163 24

Култовото Renault Alpine се завръща

  • renault-
  • alpine
Култовото Renault Alpine се завръща - 1

Фирмата Alpine, принадлежаща на компанията Renault, представи на мероприятие в Монте Карло концептуална версия на новия Alpine. Прототипът носи наименованието Vision и e предсерийна версия на модела, с който ще бъде възродено култовото спортно купе на французите.

Култовото Renault Alpine се завръща

По думи на представители на компанията серийната версия ще съхрани най-малко 80% от стилистичните решения на Vision. Премиерата на спортното серийно купе е насрочена за втората половина на годината и най-вероятно ще се състои на автомобилното изложение в Париж през септември.

Култовото Renault Alpine се завръща

Купето, което тежи 1 100 килограма, ще разполага със средноразположен четирицилиндров двигател с турбокомпресор. По всяка вероятност той ще представлява модифицирана версия на мотора от горещия хечбек Renault Clio RS.

Култовото Renault Alpine се завръща

Работният му обем обаче ще бъде увеличен от 1.6 до 1.8 литра и в стандартната си версия двигателят на новия Alpine ще разполага с мощност от 250 конски сили. Впоследствие ще бъде пусната и наточена RS версия, която развива 300 коня. Форсираният вариант ще има различна цилиндрова глава и модернизирана охладителна система.

Култовото Renault Alpine се завръща

Високотехнологичният мотор на Alpine ще работи със седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и възможност за ръчно превключване на предавките от волана. От Alpine уверяват, че новото спортно купе ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4.5 секунди.

Култовото Renault Alpine се завръща

Цената на новия френски спортист ще стартира от 50 000 евро. Alpine ще влезе в пряка битка с автомобили като Audi TT, Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C. Продажбите на серийната версия ще започнат от началото на 2017 година. В случай на успех на този модел от Alpine са готови да пуснат и кросоувър.

Култовото Renault Alpine се завръща

Автомобилът с повишена проходимост също ще е спортно ориентиран, но за разлика от купето ще разполага с хибриден силов тракт. Неговата поява е планирана за 2018 година. Оригиналните Alpine бяха спрени от производство през 1995 година, а през 2012-а беше решено брандът да бъде възроден.

Култовото Renault Alpine се завръща


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    1 2 Отговор
    Това беше най-уникалното спортно купе, а като гледам сега ще се сдобие и с достоен наследник.
  • 2 Maloznaiko

    3 1 Отговор
    A shte ima li Bulgar Alpine ?!?!?!
  • 3 незнайко

    1 2 Отговор
    Спокойно можеха да копират стария модел. Така щеше да е още по добре. Сега прилича на Порше.
  • 4 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Ако производството отново е в България ..., нещо много се размечтах.
  • 5 Краси

    2 0 Отговор
    Карам и харесвам Рено, но не мога да си изкривя душата, че отпред ми прилича на Порше, а отзад на Ауди.

    .аси, и на Талисмана ако му скриеш емблемата и става жив Пасат. Изобщо явно Рено ще изгуби и малкото останала индивидуалност във външния им вид....

    Коментиран от #19

  • 6 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Няма нищо общо с порше.Това че има два кръгли фара е приликата с порше.
    Колата е уникална, едно голямо браво за Рено.
    Дано да е здраво!
  • 7 Иван Радев

    1 0 Отговор
    тъкмо щях да напиша, че ми прилича отпред на порше, а отзад на ауди, но вече са ме изпреварили…
    но определено е красива кола
  • 8 Никой

    1 0 Отговор
    Изглежда супер. Личи си, че са се опитали да вземат детали от старата кола и според мен, няма как това да се получи без да прилича малко на Порше или Ауди.
  • 9 Miroslav Dochev

    3 1 Отговор
    Вярно е че има прилика с някой от известните премиум марки но за мен лично автомобилът изглежда много добре,и ако запазят голяма част от естериора и интериора на концепта смятам че има много добри шансове за успех.Единствено цената ми се струва малко завишена,но това е мое мнение и не е меродавно,пожелавам успех на Renault с този модел които да възроди марката Alpine.
  • 10 ппп

    1 2 Отговор
    А защо пък Порше да не прилича на Рено Алпин?
  • 11 М еги

    1 0 Отговор
    На последната снимка са поставени оригинала А110 и новото купе, и при по-добро вглеждане ще се видят приликите между двете,като съответно на новото е нанесен ретуша на съвременният дизаин. Приликите с Порше, поне аз не виждам точно с кой модел, а за ТТ на Ауди по-скоро мисля че те са взаимствали дизайна от оригиналният Алпин, а не обратното, защото по времето когато Алпин жъне победи по ралитата Ауди не е съществувала като фирма та няма как Рено да вземат дизаин от Ауди смешно е.
  • 12 XC 90

    3 0 Отговор
    Колата е трепач и най-важното - изглежда качествено изработена - както отвътре, така и отвън. А това с приликите с други автомобили.... Вече никоя марка не може да изкара модел, който да е напълно индивидуален и иновативен като дизайн, просто защото вече има толко много автомобилни производители, толкова много МОДЕЛИ на всяка марка и дето се вика няма как до безкрайност да се изкарват модели, които да не приличат поне малко на някой друг модел. Естествено е, че всеки като види ниска, спортна кола с две врати и кръгли или обли фарове отпред и да направи първо асоциация с Порше. Но защо не го сравните със стария Алпайн, вместо с Порше ?
  • 13 опсмопсус

    2 0 Отговор
    Много кьорави разбирачи бе, слепи ли сте, нищо общо, ама нищо общо няма с презавиващия кенеф порше, освен два фара отпред.
    Изцяло прилича на старото Рено Алпин, дори извивките на купето (капаци, калници, врати, прозорци), препращат към стария модел!

    Коментиран от #22

  • 14 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Фаровете всъщност са 4, което значи ли че прилича на Хонда дел сол, която има подобна конфигурация?
  • 15 До работника от чистотата

    2 0 Отговор
    Виждам, че доста разбираш от кенефи - да не работиш в някоя фирма за почистване на екскременти?
    Като започнат някои да се изказват пренебрежително за едни от най-доказалите се коли в историята на автомобилостроенето, веднага ми става ясно кой къде работи и дали някога е виждал въпросната кола освен на клип или случайно минаваща покрай него по улицата.
  • 16 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Много е симпативъртигъзично. Ще видим как ще изглежда крайният продукт
  • 17 don pepo

    1 1 Отговор
    истински автомобил шедьовър!
  • 18 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    КРАСИВА Е
  • 19 the Jack

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Краси":

    Абсолютно съгласен,
    тези дизайнери толкова се изчерпаха и изтъркаха , че всичко стана едно и също. Няма никаква индивидуалност на различните марки.
  • 20 сисо

    1 2 Отговор
    Почти всички френски марки съм се возил.Сравнително приятна возия имат.Японското също е много комфортно.Немското вози твърдо.Реното е убиец.
  • 21 Грозотии

    0 0 Отговор
    Как така всички нови коли приличат на бункер? Тесни прозорци, широки ламарини. Нямат ли тези "дизайнери" собствени идеи? Креативност май му викаха също така :D Или като маймуни - видели че от Ауди правят бункери, и давай! М....та и на фирмената линия! Да не изостанем в съревнованието по грозотия!
  • 22 хис

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "опсмопсус":

    ето го бе....Порше било кенеф....човечееее стига злоба....кажи какво не е кенеф според теб та да знаем!

    Коментиран от #23

  • 23 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "хис":

    Алпина е по-красив на дизайн от порше.
    Като се качиш на порше и го покараш малко, ще разбереш как презавива.Неправино подадена газ и задницата те изпреварва.
    Тази кола е непредсказуема, дори 4х4!
    А за харча на масло да не говорим, но като не сте карали, не вярвате!
  • 24 Баце

    1 0 Отговор
    За вечно плюещите да споменем, че един от водещите дизайнери на модела е българин работещ в Рено.Мисля , че чудесно се е справил.