Last news in Fakti

30 Март, 2016 07:15 2 196 0

Chevrolet Camaro ZL1 вече и без покрив

  • chevrolet camaro zl1-
  • convertible-
  • кабрио-
  • премиера

Най-новото попълнение в мускулестите американски автомобили - Camaro ZL1 получи и открита версия скоро след представянето си. Това може би е един от най-мощните кабриолети в момента поради факта, че разполага с мощност от 640 конски сили и 868 нютонметра. Те са извлечени от 6.2-литровия LT4 V8 с компресор, който използва и Corvette. Изборът между скоростни кутии е шестстепенна ръчна и новата десетстепенна автоматична.

Шасито на новото поколение е с повишена твърдост, която влияе положително в много аспекти. За сцеплението на ZL1 се грижат магнитно окачване Magnetic Ride и заключващ диференциал с електрическо управление и ковани 20 инчови джанти с гуми 285/30ZR20 отпред и 305/30ZR20 отзад. Спирането е поверено на Brembo с 390 мм дискове и шестбутални апарати отпред. Изпускателната система има автоматични клапи, които превръщат автомобила от цивилизован в плашещ децата. Всичко това може да бъде контролирано през Driver Mode Selector.

Автомобилът е прекарал над 100 часа в аеродинамичен тунел и много километри на пистата, за да бъде разработено максимално добро охлаждане. Разликите от стандартния модел определено са видими и включват почти всички външни панели на автомобила, но най-основната е голямата загребваща пресен въздух предна броня. Тук в интериора дълбоките седалки Рекаро са стандартни, както и спортния волан с отсечена долна част, а мултимедийната система има Performance Data Recorder - приложение изцяло създадено да ви показва данните на писта. Автомобилът ще бъде пуснат в продажба в края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА