Last news in Fakti

18 Април, 2016 07:15 2 222 0

Aston Martin наистина изкара Vantage GT8

  • aston martin-
  • vantage gt8

Носещите се слухове за хардкор модел на английския производител се оказаха точни и вече наяве имаме Vantage GT8. Той е най-мощния и най-лекия Vantage правен до сега и ще бъде произведен в количеството от само 150 броя. Въпреки намалението на теглото със 100 килограма и състезателния външен вид обаче автомобилът има като стандартно оборудване навигация, аудио система и мултимедия с Apple CarPlay.

Вдъхновен от състезателния си братовчед V8 Vantage GTE, автомобилът използва въглеродни влакна за почти всичко, за което се сещаме, че може да бъде изработено от тях - нови раздути калници и брони, таблото, панели на вратите, а също и кардан се осланят на карбона.

Двигателят е познатият 4.7 литров атмосферен V8, но с повишена до 446 конски сили и 490 нютонметра мощност. Автомобилът ще се предлага както с шестстепенна ръчна така и със седемстепенна автоматична скоростна кутия, като и при двете ускорението от 0 до 100 ще става за 4.4 секунди с максимална скорост от 305 километра в час. Насоченият към пистите Vantage GT8 се е прицелил в машини, като Porsche GT3 и ще се предлага на цената от 165 хил. паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА