Last news in Fakti

26 Април, 2016 14:26 4 890 19

РингНаш: руснак купи "Нюрбургринг"

  • нюрбургринг-
  • виктор харитонин-
  • фармстандарт-
  • getspeed-
  • capricorn automotive gmbh
РингНаш: руснак купи "Нюрбургринг" - 1

Милиардерът Виктор Харитонин, основател на фармацевтичния гигант "Фармстандарт", придоби 99% от собствеността върху култовата германска писта "Нюрбургринг", след като изкупи 19-процентовия дял на GetSpeed. За немската фирма остава символичният 1%

Руснакът става пълновластен господар на най-старото състезателно трасе в Европа срещу $38 млн. С тях общата стойност на пистата достига $77 млн.

РингНаш: руснак купи "Нюрбургринг"

Интересът на Харитонин към "Нюрбургринг" датира от 2014 г., когато взема участие в италианската надпревара за ретро автомобили Mille Miglia със своя Mercedes-Benz 500K от 1935-а. Тогава състезателният комплекс се намираше в сложно финансово положение, след като две години по-рано фалира тогавашният му оператор Nuerburgring Automotive GmbH (NAG), а новият собственик - дюселдорфската компания Capricorn Automotive GmbH - не успя да осигури нужните за оздравяването на пистата $10 000 000.

Руският милиардер плати сумата срещу 67% от акциите на "Зеления ад". Харитонин твърди, че не смята култовата писта за скъпа играчка, а гледа на нея като на инвестиция, в чийто успех вярва безрезервно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишка

    4 2 Отговор
    Хахаха бедните руснаци почват да изкупуват Европа.
  • 2 big cho

    3 2 Отговор
    ГОЛЯМ СМЯХ,НАЛИ ИМА САНКЦИИ.НАЛИ НЯМАХА ПРАВО ДА ИНВЕСТИРАТ,НАЙ-ВЕЧЕ В ГЕРМАНИЯ.

    Коментиран от #5

  • 3 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Санкции има за такива като мен и като теб.За такива като Харитонин няма никакви проблеми,никъде по света.
  • 4 onq s konq

    2 1 Отговор
    Как се пръкват МИЛИАРДЕРИ В БЕДНЯ РУСИЯ!?Ами с ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА МАКС И МАКС+!!!Затова и русофилите в БГ и през ум не им минава да тръгнат натам,но имат наглостта да заявяват ...че вместо ТЕ да ходят в Русия,РУСИЯ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ТУК!Е добре е да си знаят,че НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ДОГОВОРКА СЪС ЗАПАДА В ЯЛТА И ЧАСТИ ОТ ЕВРОПА ДА ИМ БЪДАТ ПОДНАСЯНИ НА ТЕПСИЯ!!!Всъщност те си го знаят,ама привципно мечтите умират последни:)
  • 5 стоян георгиев

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "big cho":

    има санкции да не се инвестира в русия,а не обратното,както и да не се допускат фирми и лица свързани с политиката на русия по отношение на крим.парите на руснаците могат да изтичат навсякъде в европа особено когато олигарх реши да си купи кокошка на цената на кон.лошото е че в русия сега тези парички им са жизнено важни,но кво му пука на олигарха,тои ги откраднал и няма проблеми да си ги харчи с кеф!

    Коментиран от #6

  • 6 дабе

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    чети си коментара наобратно и ще разбереш, защо европа е загазила, не русия. защо си слагаш главата в храстите, след като знаеш, че със санкциите убиха голяма част от малкия бизнес, а той е гръбнака на държавата! защо въпреки забраните големите продължават да търгуват с русия....."само че с ограничения"....русия е само причина европейския съюз да ни заробва все повече

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Дядо поп

    2 0 Отговор
    38 млн.,интересно защо наш Цецо от КТБ не си я купи.
  • 8 незнайко

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "дабе":

    Един да мисли правилно. Всичко казано от Вас е вярно.
  • 9 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "дабе":

    така ни зароби ес, че имаме постоянно икономическо развитие ,а преди това постоянен спад.след санкциите на русия вместо да ставаме по-зле ставаме все по-добре :)))!нека обаче да чуя мнението ти ква е алтернативата на българия извън ес ,дай ми пример за просперираща страна на балканите извън ес.иначе санкциите за русия са ясни и се спазват от всички,немците имаха мерак за северен поток ама няма да има такъв,а най-големите рестрикции към русия са от германия :)))!само че тук е пълно с мераклии да лапнат балончето на всяка путинова пр..ня и само да се появи думата русия и се почва с оргазмите!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Мишка

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Абе стоенчо.Ти мале слеп ли си тъп ли си или си инвалид на легло и не излизаш от стаята навън?
    Погледни света около теб и ми кажи.Това ли е икономически разтеж в който всеки ден хората да обедняват. С всяка следваща заплата да могат да си купуват все по-малко неща? Всеки месец сметките и данъците да растат а заплатите не?
    Да има икономически растеж.Растеж в наглостта безочието и крадливостта на политиците.Икономически растеж на база нови заеми и нов рекет на народа.Преди 10 години с 100лв ако се купуваше 200кг хляб сега ще купиш 80кг а след още 10г сигурно ще са 8кг.Това ли е твоя разтеж г-н слепецо с промито мозъче питам Аз?

    Коментиран от #12

  • 11 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Десо, от два месеца пишеш с мъжки ник и взе да се изявяваш и по автомобилните теми. Щом започва нещо с РУ... и трябва да го оплюеш. Тичкай в подфорума за зеленчуци, там пише, че на пазара в Бусманци се продават руски пъпеши. Можеш да напишеш, че са някак си по комунистически незрели. Да ти се и трола...

    Коментиран от #13

  • 12 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мишка":

    мишке,за теб незнам колко хляб си купувал преди и колко сега ,но има икономически статистики може да ги погледнеш щото не ми се обяснява.българия според тях се развива включително и след като русия ни се разсърди,но я ми кажи ква е алтернативата на ес?понe ще да спрем разговора щото след това въпросче знам че ще се скриеш като истинска мишка!

    Коментиран от #14

  • 13 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Монго":

    очилатко ,когато пишех от регистрацията на жена си ми викаше стоян сега като си направих моя ми викаш десо,освен това освен спам и лъжи по темата за русия друго не пишеш.както съм писал и преди ако имаш аргументи влез в реален спор ако не ,вии!може сега да почнеш за джакузито ,хапчетата ,козяк....та почваи!
  • 14 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Стоенчо няма да се скрия мале.А ще ти отговоря защото Мен не Ме вълнуват статистики на хартия създадени за и манипулиращи празноглавци като теб.Най-истинската статистика са хората около Мен.След като от ден на ден те Си позволяват по-малко и живеят по-бедно то за Мен това не е икономически растеж.Икономически разтеж е когато хората могат днес да си позволят повече неща от вчера а утре повече от днес.За сега това е обратното и Му се казва инфлация и икономически спад.

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Мишка":

    не се скри ама не отговори на въпроса ми демек се скри.та сега ще го сториш окончателно.
    та чакам да ми кажеш ква е алтернативата на българия извън тези структури и модел дето сме сега,покажи ми страна с успешен такъв модел.хората около теб не ги познавам ,но потреблението в бг се увеличава през последните години,коли,техника,жилища ....тва е суха статистика не я измислям аз.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Дескеее, ти прочете ли заглавието на темата? Там пише, че един руснак купил една писта, ти къде отиде?
  • 17 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    стоенчо.Въпреки че както пише №16 темата е съвсем друга и се отклоняваме много в страни Аз все пак ще ти отговоря.
    Аз ти отговорих но ти явно или неможеш да четеш или неможеш да осмислиш и разбереш какво ти написах и казах.
    Не чети статистики написани да ти хвърлят прах в очите.Измий си очите и прогледни.Всичката тая (като ти казваш)покупателна способност е основана на заробващото задлъжняване на населението.
    Всички тия "блага" са на базата на кредити (къде крадкосрочни къде дългосрочни) което поставя "облагодетелствания" в поза партер(термин от борбата пойнтересувай се ако не ти е ясно) пред банки и властимащи.Икономически роби.
    Икономическото робство е по-гадно от физическото.
    Айде весели празници и приятно консумиране на поредния кредит.

    Коментиран от #18

  • 18 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мишка":

    Не и се връзвай на нея и плащат да провокира и всеки нов коментар по неин пост е центче в джобчето и. Не виждаш ли как е вдигнала оборотите покрай празничните дни. Пък и от Козяк16 я лъжат с зелена карта, а беее нещастие пълно...

    Коментиран от #19

  • 19 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Монго":

    Приятелю не се връзвам ни най малко.Просто такива са Ми смешни с тяхната простотия бездарие и лековерие.И си убивам времето да не скучая докато си пия кафето или си почивам от ежедневните задачи.А събота неделя и по празниците направо Ми развеселяват деня.Невярвам някой да плаща на такъв.Те се печелят само с красиви приказки и голи обещания за по-хубав живот някога във времето.Ако изкарваше дори по един цент на пост Аз с удоволствие бих му помогнал да заработи повече.Но явно и толкова не му плащат а само го хранят с обещания.
    Невиждаш ли че кълве като шаран на гола кукичка всичко което го излъжат.
    Весели празници.И наздраве.