Last news in Fakti

5 Февруари, 2005 22:10 1 739 6

"Ферариубиецът"

  • lexus-
  • lf-a

От години за никого не е тайна, че самураите от Lexus разполагат с потенциал да продължат да завоюват все по-обширни пазари, а качеството и луксът, предлагани от азиатците, определено ще работят в полза на амбициите им. Що се отнася до последните, то от известно време насам японците предявяват нескрити апетити към настаняването на по-горни позиции в сегмента на скоростните суперспортни автомобили. Досега обаче концернът бе лишен от спринтьор от ранга на Lamborghini Gallardo например. Но само до скоро. В Детройт конструкторите от страната на изгряващото слънце показаха пред стотиците хиляди посетители истински

спортен “звяр”

носещ иначе доста безличното обозначение LF-A. Зад краткото обозначение обаче създателите на поредната японска студия са въплътили много спорт и неприкрита агресия. Пропорциите между отделните части на автомобила са изчислени и подбрани изключително прецизно, което допринася за подчертаването на състезателния му нрав. Височината на азиатеца е 1 220 мм, а при дължина от 4 200 мм, на междуосието се падат 2 580 от тях. Що се отнася до

дизайна


той има с какво да ви впечатли, както при екстериора, така и при интериора. В изисканата външност на атлета японците преднамерено подчертават формите, излъчващи агресия и сила, като в предната част на автомобила в стилистично отношение доминират специфично оформените фарове и мощните отвори на въздухозаборниците. В центъра на предния капак е монтирана масивна емблема с логото на компанията. Отзад пък автомобилът впечатлява с елегантни стопове и заоблени форми. Внушителният облик на автомобила се завършва от масивните деветнадесетцолови алуминиеви джанти.

Докато външността на LF-A изпълнява всички изисквания, за да бъде използвана веднага и в серийно производство, то при изработката на салона конструкторите явно си дават много по-голяма свобода на мисълта и идеите.

По тази прична интериорът на LF-A изглежда доста предизвикателно и футуристично. Автомобилът се управлява с помощта на система и волан, доста наподобяващи тези при болидите във Формула 1. За сметка на това информационните символи са разположени зад кормилото и представляват смес от аналогови и дигитални изображения.

Другият факт, който ще ви очарова, е, че нощем изображенията се осветяват в изключително приятна неоновосиня светлина.Задвижването на LF-A също е подобаващо. За отговорната задача се грижи V-образен осемцилиндров звяр с работен обем 5.0 литра, като осигуряваната от него мощност е 500 к.с. Максималната скорост, която LF-A би могъл да развие с подобна “екипировка” е повече от впечатляваща. От компанията производител твърдят, че спокойно би могла да бъде премината скалата 320 км/ч. Това красноречиво свидетелства, че LF-A лено би могъл да се превърне в сериозен конкурент на имената в “бранша” като Ferrari F 430, Mercedes SL 55 AMG и Porsche 911 Turbo например.

Станислав Гавазов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 honda

    7 1 Отговор
    obi4am qponskite koli
  • 2 Viva Italy

    2 8 Отговор
    "Ферариубиецът"- ha ha, takova jivotno nqmaaaaaaaa
  • 3 bam bam

    0 8 Отговор
    поредния ферари убиец..... поредната трътка която като стане на 3 години ще струва по автокъщите колкото астра.моля ви се,внимавайте с заглавията!колата си е хубава но чак пък ферариубиец?
  • 4 stoqn

    10 0 Отговор
    Kolata e unikalna.
  • 5 Vankyzz

    7 0 Отговор
    Не приказвайте като не разбирате,нито пък някога сте се качвали на Lexus! Без значение какъв модел е той! Lexus a си е Lexus, А за това че след 3 гадини ще струвал колкото една астра тва са пълни глупости.. извинявай ама 10г. джип Lexus си държи цена 20000. погледнете и другите, коли от гамата Lexus - IS.. GS.. и се убедете в това.Същото се отнася и за Джиповете от тази марка! При Lexus всичко е изпипано до най-малката подробност! Това е марката №1
  • 6 Иван

    7 0 Отговор
    Up for Lexus.. !!