Last news in Fakti

29 Януари, 2005 08:02 847 0

Кабрио за 25 секунди

  • bentley-
  • arnage drophead coupe

Още с откриването на автомобилното изложение в Лос Анджелис хиляди хора успяха въпреки забързаното си ежедневие да отделят време и да разгледат отблизо най-новите предложения на световните лидери в производството на качествени и луксозни возила. Безспорно отблизо си заслушаваше да се види и последната гордост на британците от Bentley - една от емблематичните компании-производителки на изискани автомобили.

Този път тузарската фирма от мъгливия остров атакува сърцата на публиката със студията Arnage Drophead Coupe. Последната представлява открита версия на модела и според някои анализатори съвсем спокойно би могла да се превърне в наследник на показания през 2003 година кабриолет Azure. Иначе шикозният Arnage Drophead Coupe е със

същата платформа

върху която се изработва актуалният към момента модел Arnage. Специалистите и журналистите, посетили изложението в Лос Анджелис, единодушно заявиха, че една от най-големите дизайнерски атракции при младия британец е твърдият прибиращ се в багажника на автомобила покрив. Целият процес по прибирането освен това трае доста кратко - в рамките на 25 секунди се сдобивате с класически кабриолет, който при лошо време отново със същата лекота бихте могли да трансформирате в купе...

Благодарение на ниския си силует и дългото междуосие пък спортното четириколесно излъчва солидна порция динамика, което няма как да не се хареса на почитателите на стилните открити автомобили. Това внушение се подсилва допълнително от монтираните двадесетцолови алуминиеви джанти.

Доминираща в стилистично отношение е и монтираната хромирана радиаторна решетка, която перфектно кореспондира с двата специфично оформени ксенонови фара. Впечатление правят и отворите над двата предни калника.

Във вътрешността на автомобила създателите му като че ли са се стремили да пресъздадат уюта и приятната атмосфера на някой от най-прочутите елитни петзвездни хотели по света. При изпълнението на салона конструкторите се придържат към използването на стилни и качествени материали, като преобладават топлите тонове в елегантен кафеникав отенък. При

избора на двигател

специалистите от Bentley винаги са търсили най-високите стандарти, така че Arnage Drophead Coupe също не прави изключение. Той е оборудван с V-образен агрегат с осем цилиндъра. Благодарение на системата за електронно управление на клапаните и двата турбокомпресора осигуряваната от двигателя мощност е 456 к.с. Максимумът на въртящия момент от 875 Нм се достига още при 4 200 об./мин., като въртящият момент се предава на четирите колела посредством шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Станислав Гавазов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА