Last news in Fakti

10 Юни, 2016 13:56 2 204 0

Купето на Range Rover излиза догодина

  • land rover-
  • range rover-
  • l560-
  • velar

Land Rover ще добави всъдеходно купе към гамата на Range Rover идната пролет, съобщава британското сп. Car. Моделът, който ще се бори за купувачи с BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe, вече преминава заключителни изпитания.

Засега новият спортен всъдеход носи заводския индекс L560, но в Land Rover неофициално го наричат Velar. Серийната версия най-вероятно ще се нарича Range Rover Sport Coupe и ще се появи в салоните на марката през втората половина на 2017 г.

Velar ще бъде построен на платформата на Jaguar F-Pace и ще се оборудва с шест- и осемцилиндрови двигатели. Не е изключено да се появят също бюджетна четирицилиндрова версия и напомпана SVR модификация с мощност над 500 к.с.

Слухове, че Land Rover разработва всъдеходно купе, плъзнаха още през март. Тогава се появи информация, че автомобилът ще бъде близък по габарити до BMW X4, но цената му ще го позиционира по-скоро като конкурент на X6 и GLE Coupe.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА