19 Юни, 2016 05:30 9 173 6

BMW i3 за полицията в Ел ЕЙ

  • bmw-
  • i3-
  • lapd
BMW i3 за полицията в Ел ЕЙ - 1

Германският автомобилен производител BMW ще снабди полицията в Лос Анжелис със 100 електромобила. Полицейското управление на града (LAPD) ще се сдобие скоро със 100 i3 електромобила, съобщава в. „Лос Анжелис Таймс“, цитиран от ДПА. По този начин мюнхенският концерн се бори с конкурента Tesla от Калифорния.

"Тази стъпка извежда Ел Ей начело на едно движение в САЩ за по-зелени и по-безшумни автомобили“, коментира кметът награда Ерик Гарсети във Фейсбук. Пред вестника той обяснява, че полицията е подписала тригодишен договор с BMW.

Контрактът дава възможност на полицията „да реагира по-гъвкаво на иновациите в технологиите, свързани с околната среда. Управлението обаче няма да използва автомобилите, за да патрулира с тях или да гони престъпници, а само за транспорт, уточнява авторът на статията.BMW i3 за полицията в Ел ЕЙ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    Този щат открай време въвежда пръв в света електрически коли. Още 2000 година пуснаха първите с огромен успех, но после ги Спряха под натиска на конспиратори.
    А Тесла не са единствени, дори не са и първи.
  • 2 от Слънчака

    0 0 Отговор
    пак някой ще вземе пачките от къмишъна :) като у дома :)
  • 3 Офффф

    0 1 Отговор
    БМВ да се конкурира с Тесла.Аман от правежи вече.Бмв да ходи да си прави нафтовите печки.В тоците хич ги няма,и дизайна на този кашон е отврат.Прелича на Тръбант с 18цолови джанти.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Димитър

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Офффф":

    На мен ми прилича на старите шкода руумстър, тез с малките предни стъкла и големите отзад...
  • 5 укиъп

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Офффф":

    не само че се конкурира, ами и вече бие дърводелците....кой си ти да кажеш, че теслата е по-добра....явно хората с пари и акъл знаят какво е правилното решение,,,,,сульо и пульо тук могат да си приказват каквото и да е, но истината е вече факт!
  • 6 гамена

    0 0 Отговор
    BMW трябва да се казва BEW щом е така