Last news in Fakti

24 Юни, 2016 07:15 2 847 0

Giulia, Ateca и Tiguan с пет звезди от EuroNCAP

  • euroncap-
  • краштест

Европейският регулатор EuroNCAP публикува резултатите на най-прясно излезлите автомобили на пазара - Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca и Volkswagen Tiugan. При краштестовете и трите коли от различни класове са се представили отлично и с тази оценка са заслужили най-високото отличие - петте звезди на EuroNCAP.

Основната причина за успеха им се крие във стандартните системи за сигурност или по-точно аварийната спирачна система, която при висока скорост намалява щетите от сблъсъка значително, а при ниска в повечето случаи ги предотвратява напълно. На производителите е позволено да повтарят тестове с добавянето на опционални системи за сигурност, но тук това не е било нужно.

Дългоочакваният седан на Alfa Romeo е получил резултат от 98% за защита на възрастните пътници, 81% за защита на деца и 69% за защита на пешеходците, като за системи за сигурност оценката е 60%. При първият SUV на Seat оценките са съответно 93% за възрастните, 84% за защита на децата, 71% за защита на пешеходците и 60% за системите за сигурност. Най-високите оценки отиват при новото поколокелиние на средноразмерния SUV на VW - Tiguan с 96% процента за възрастни, 84% за деца, 72% за пешеходци и 68 процента за системите за сигурност. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА