20 Юли, 2016 12:27 1 953 0

McLaren работи над триместен наследник на F1

  • mclaren-
  • f1-
  • p1-
  • mso-
  • bp23-
  • f1 gt

Един от най-тачените спортни автомобили в историята се завръща, за да събира още скалпове по шосетата. McLaren възражда култовия индекс F1 за нов "hyper-GT" с цена £2 млн., над 700 к.с. и уникалната вътрешна архитектура с три места, твърди Autocar.

Новият модел ще наследи и други дизайнерски черти от именития си предшественик, от който в периода 1991-1998 г. бяха произведени 106 бройки. Също както при оригинала вратите ще се отварят нагоре заедно с част от покрива, а над кокпита ще се подава централен въздухозаборник.

Автомобилът ще бъде построен на базата на доработен карбонов монокок от P1. Конструкцията му ще бъде променена така, че да поеме три места. За задвижване ще бъде използван познатият 3.8-литров V8 с два турбокомпресора, който се монтира и на останалите модели на McLaren.

За разлика от оригинала новият F1 няма да има състезателна версия и ще залага много повече на лукса. Източник от компанията го определя като "най-разкошния McLaren, правен някога".

С проектирането на колата са натоварени корифеите от MSO (McLaren Special Operations), което се занимава с доработка на "серийните" модели на марката и създаване на ексклузивни версии по поръчка на клиенти.

По план премиерата на автомобила, който носи вътрешнофирмен индекс BP23, трябва да се състои през 2018 г. По непотвърдена информация серийната версия ще се казва F1 GT и ще бъде произведена в ограничен тираж от 64 екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА