25 Юли, 2016 12:31 5 716 10

В BMW обмислят пикап

  • bmw-
  • merdeces-benz-
  • glt-
  • пикап-
  • toyota

В края на 90-те години на миналия век слуховете за всъдеход с марката BMW бяха приемани със смесица от недоверие и присмех. В крайна сметка X5 се превърна в един от най-успешните автомобили на компанията и основоположник на цяло моделно семейство.

Историята е на път да се повтори, само че този път баварците са взели на мушка бъдещия пикап на Mercedes-Benz. Според Марк Вебер, изпълнителен директор на австралийското поделение на BMW, в Мюнхен следят изкъсо конкуренцията и перспективата да изпуснат апетитна пазарна ниша в Щатите като тази не ги радва никак.

Пред Autocar бившият регионален директор на BMW за Япония, Русия, Индия и Корея отказва да коментира слуховете, че компанията планира сътрудничество с Toyota с цел разширяване на гамата с товаро-пътнически модели. Hi-Lux обаче е един от най-продаваните автомобили на японците, които вече имат партньорско споразумение с BMW.

Миналата година Mercedes-Benz шокира съперниците си в премиум сегмента с новината, че ще произвежда пикап. Бъдещият GLT, който в момента преминава пътни тестове, е базиран на Nissan Navara.

Липсата на какъвто и да било опит с подобни возила се смята за сериозна пречка за бързото реализиране на проекта самостоятелно от BMW. Ето защо баварците най-вероятно ще заложат на същата схема като Mercedes-Benz и ще потърсят помощта на Toyota.

От думите на Марк Вебер става ясно, че класическият пикап не е единственият вариант на BMW за овладяване на вакантната товаро-пътническа ниша. Според мениджъра "ute", както австралийците наричат любимите си мускулести купета с "леген" в задната част, също е възможност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай джапан

    0 2 Отговор
    Ами логично, помолили японците да им направят пикап и онези се съгласили да ги научат да правят коли. Най-накрая признаха, кой е по-добър и помолиха сенсей да ги научи да правят здрави коли 10-ти дан хахаха
  • 2 токио

    0 2 Отговор
    Ами те немците отдавна си признаха че японците са най добри в производството на автомобили,само че нашите селянчета дето карат 20 годишни е36 или 15 год. е46 не могат да го разберат с тъпите си кратуни или пък не искат да го приемат. Толкова са ограничени,че си мислят че целият свят е като тяхното село.

    Коментиран от #5

  • 3 на онзи коня

    0 1 Отговор
    Аз пък обмислям да купя BMW. Не определен модел, ами направо фирмата да не решат утре и каруци да правят, че тогава онзи "хайван" бая ще ме озори!
  • 4 tapanar

    2 0 Отговор
    Прав си, японците учат как се правят пикапи, докато БМВ ги учат как да направят следващата си спортна кола - супра. Кой каквото може това прави.

    Коментиран от #6

  • 5 йеп

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "токио ":

    точно така! предпочитам 100 годишно БМВ, отколкото, какъвто и да е оризарник!

    Коментиран от #10

  • 6 сенсейчо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "tapanar":

    Това разбира се няма да е Супра (супрата си е само една), а ще бъде някакъв спортен автомобил, който ще бъде маркетрингов провал, защото нито феновете на бмв, ще го харесат нито на тойота. Има обаче "задни мисли" и те ще стант ясни след това. БМВ силно се интересуват от това, как се правят каествени и здрави автомобили и от хибридните технологии на японците. Тази т.н. "супра" е само да им замажат очите типично по японски за да им продадат после други технологии и да изкарат мн. пари ;)
    Факт е вече, че "великите" немски автоконструктори чрез тези сделки открито признават превъзходството ня японския производител, така че айде престанете с тези евтини реплики "предпочитам 100 годишно БМВ, отколкото, какъвто и да е оризарник"
    Никой не ви кара да си купувате и карате тойоти, но поне не говорете и пишете простотии от типа на "оризарник", "курник" и пр. Може просто да си кажете да добри са японците, но аз си искам бмв-то и толкова.
  • 7 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Еее,ако ще изглежда така-МЕРСИ
  • 8 БЕН ТЪРПИН

    0 1 Отговор
    АБЕ Х5-Х6 СА ЕДНИ ОТ "НЕЗАКЪСВАЩИТЕ" КОШОВЕ А ПИКАПИТЕ ИМ МОЕ ДА ОДИТЕ ДА ПИЕТЕ КАФЕ С ТЯХ ЗА ДЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕСТАВАТ
  • 9 само с мислене не става

    0 0 Отговор
    Аз мога да им доставя един-два пикапа на базата на сегашните Х-серии срещу скромната сума от 300 000 евровци за брой. Така че да не го мислят толкова много!
  • 10 tokio

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "йеп":

    Да така казват и циганите-"бате искам бмв , това е истината".Само че тук няма как да издокарам акцента