Last news in Fakti

16 Октомври, 2011 12:18 3 292 4

Land Rover пуска наточен Evoque

  • land rover-
  • evoque-
  • range rover

Ръководството на британската автомобилна марка Land Rover е взело решение да пусне "наточена" модификация на новия Range Rover Evoque. На този етап най-мощната версия от модела разполага с двулитров бензинов турбомотор с мощност 240 к.с. Благодарение на него тежкият 1 670 килограма кросоувър ускорява до 100 км/ч за 7.6 секунди, а максималната и скорост е 217 км/ч.

На пръв поглед тези динамични характеристики не са никак лоши, но след маркетингово проучване станало ясно, че има доста потенциални клиенти, които искат още по-мощен Evoque. Новата топ-версия ще се превърне в реален конкурент на "расовите германци" BMW X1 M и Audi Q3 S.

Land Rover вече имат готов прототип на най-мощния Evoque и по думите на шефа на проекта Дейвид Мичъл шасито на автомобила отлично издържа на голямото натоварване. За съжаление Мичъл не разкрива никакви други подробности около наточената версия на кросоувъра.

Специалистите обаче вече имат предположения, които звучат напълно логично. Смята се, че под капака отново ще бъде монтиран двулитров турбоагрегат, но за да може да отговори на конкуренцията, този път той ще е форсиран до поне 300 к.с.

Външността няма да бъде променяна радикално. Естествено, ще се монтират нови по-големи джанти, ще има и различия в спойлерите и въздухозаборниците, но това най-вероятно ще е всичко. Има обаче един основен проблем, свързан с наименованието на мощната модификация.

По традиция "наточените" автомобили Range Rover-и получават приставката Supercharged, което означава, че са снабдени с механичен компресор. При положение, че супер-Evoque няма такъв, името би противоречало на истината. От друга страна не може да бъде кръстен и Turbo, защото всички варианти на малкия Rangе Rover са снабдени с турбини.

Това означава, че най-вероятната приставка към името на модела ще е Sport. Всъщност това са само догадки и решение за серийното пускане на модификацията все още няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kobester

    0 1 Отговор
    300 коня вие ебавате ли се, това е пълна гавра с невероятния джип. Старите роувъри суперчарджд бяха с по 520, какви са тия мижави, никакви 300 коня. Хората искали повече от 240 коня, е нормално, това е джип все пак, то оставаше и да не искат.

    Коментиран от #4

  • 2 МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА!!!

    0 1 Отговор
    СУПЕР КОЛА !!!!! Kobester - You're a stupid gay !!!!!!!!!!!!1
  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    dobro
  • 4 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kobester":

    @1 Ама то за това има други джипове-явно тия не могат да отговорят на търсенето-предполагам де-то и 300кс не е малко.