Last news in Fakti

2 Декември, 2016 07:15 11 036 7

Джимкана в завода на Ford в Румъния

  • ford-
  • fiesta-
  • r5

Един автомобилен завод в северната ни съседка Румъния, навърши своята 40-та годишнина и по този повод привика пилота Симоне Темпестини, за да отпразнува това подобаващо. Намиращ се в град Крайова, заводът преминава през ръцета на различни марки автомобили, но от 2008-ма година насам от него излизат само модели на синия овал.

Симоне Темпестини е двукратен рали шампион на Италия, а през тази година завърши и на първа позиция в Junior WRC - дъщерния шампионат на WRC, който дава шанс на младите пилоти да покажат своя талант и да се борят за преминаване в най-големия клас. Автомобилът Fiesta е от групата R5, която наследи S2000 и притежава 1.6-литров турбодвигател и задвижване на четирите колела от Sadev.

За разлика от помпозния Кен Блок, това видео е значително по-семпло и освен уменията на Симоне, ще ни разходи из производствените халета, а те хич не са малки. Сложната ни бюрокрация и чудовищната корупция, така и не успяха да позволят на някой от световните автопроизводители да създаде поне един завод у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    19 1 Отговор
    Тия румънци ли дето 85-та гладуваха, дето не искахме да са с нас в преговорите за ЕС, за да не ни забавели :)))
    Те бая неща правели май.
  • 2 Петьо

    11 0 Отговор
    Браво на румънците ! И клипчето е направено от румънци.
  • 3 Нака

    1 1 Отговор
    Казва се Гимхана

    Коментиран от #4

  • 4 Транслитерация

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нака":

    По-правилно е Джимкана, Джимканес. Ако го четат испанци ще го кажат Химканас, но ние гледаме оригинала, не как е на хинди.
  • 5

    6 0 Отговор
    Кога ли ша ги стигнем изостаналите Румънци!
  • 6 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Еми да тук Гриша Ганчев все още се опитва но от всякъде се опитват да му подложат крак но аз все още му стискам палци и се надявам да успее в начинанието.
    Давай Гриша с теб сме...
  • 7 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Еми да тук Гриша Ганчев все още се опитва но от всякъде се опитват да му подложат крак но аз все още му стискам палци и се надявам да успее в начинанието.
    Давай Гриша с теб сме...