Last news in Fakti

18 Февруари, 2006 17:34 2 520 3

Само за мъже!

  • toyota-
  • tundra-
  • toyota tundra

По време на автомобилното изложение в Чикаго през 1999 година азиатския концерн Toyota представя гигантско четириколесно, което с риск да прозвучи сексистки е предвидено изключително и само за мъже. Могъщият пикап допадна силно на северноамериканските мачовци, продажбите бяха повече от задоволителни, но времето все пак си каза думата и японците мъдро схванаха необходимостта от освежаване на модела. В началото на тази година, отново в рамките на Северноамериканското моторшоу, самураите представиха прототип на серийния пикап Tundra, който ще се появи в дилърските центрове още в първата половина на 2007.

Тогава клиентите на японския концерн ще могат да се сдобият с почти изцяло обновения гигант. При него междуосието е нараснало до 3 700 мм, което е с 250 мм повече от това на предшественика, a общата дължина на четириколесното вече е още по-впечатляваща - цели 5 800 мм. Височината е останала почти непроменена - 1 900 мм, също както и широчината, нараснала само с няколко милиметра до 2 000 такива! С подобни габарити Toyota Tundra спокойно би могла да се впише в лигата на смразяващите кръвта возила - ествствено освен ако не сте зад волана им.

Продажбите на тежкоатлета ще стартират и с изключително подходяща моторизация. Изборът на японските конструктори се спира върху 5.7-литров V-образен двигател с осем цилиндъра, който върви в комплект с шестстепенна автоматична скоростна кутия. На малко по-късен етап от производството на модела в списъка на възможното оборудване ще влязат и още два агрегата. Първият от тях е с работен обем 4.7 литра, V-образен и отново е с осем цилиндъра. Другото предложение на азиатците е шестцилиндров V-образен 4.0-литров мотор.

Иначе основното, на което залагат конструкторите при Tundra, е неговата голяма функционалност. Страховитата машина е в състояние да пренесе няколко тона отзад в каросерията си, а тегленето на каравани или други подобни “предмети” се извършва с впечатляваща лекота. Шасито, допълнително подсилено при новака със стоманени тръбни профили, също разполага с голяма заслуга за това. Цял куп охлаждащи и електронни системи пък се грижат за това Toyota Tundra винаги да бъде в бойна готовност.В дизайнерско отношение акцентът в предната част е поставен върху специфичната радиаторна решетка, доста силно наподобяваща хищната паст на разярено животно. Масивната предница също допълва агресивната нотка в екстериора на четириколесното. Впечатление правят и огромните предни светлини, както и интегрираните в бронята фарове за мъгла. Уголемени са също така и страничните огледала. Отзад пък е монтирана нова преграда на товарната платформа, която освен че е далеч по-естетически издържана, предполага и по-лесно натоварване.

Във вътрешността отново са спазени всички изисквания за лукс и качество, като японската хала предлага два реда места за сядане, в случая представени от ергономични “кресла”, покрити със скъпа кожа. Налице са и множество кутийки, чекмеджета и всякакви други приспособления, които се оказват изключително полезни при прибирането на различни дребни вещи.

В базовото оборудване на модела са включени още и аудиосистема, специални микрокамери, които следят за пътната обстановка зад вас и предлагат допълнителна полезна информация, както и двадесетцолови алуминиеви джанти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 m1ro

    7 0 Отговор
    neveroqten pikap ako nqkoi den imam v1zmojnost 100% za muje unikalno dobar..
  • 2 mimo

    4 2 Отговор
    Nomer edno e tova chydovi6te :-))))))))))))))))))))
  • 3 Koenig_Special

    2 0 Отговор
    Moje i Nissan Titan ;-)