Last news in Fakti

20 Декември, 2016 12:05 8 230 6

Електромобил за 35 000 лв. от Renault Nissan

  • renault-
  • nissan-
  • електромобил
Електромобил за 35 000 лв. от Renault Nissan - 1

Японската компания Nissan и нейните партньори Renault и Mitsubishi Motors са се захванали с нелеката задача да направят евтин електромобил. Според японското издание Nikkei, което изнесе информацията, в основата на новия модел ще залегне платформата на електрическия хечбек Nissan Leaf.

Използването на съвместна платформа ще доведе до снижаване на цената с минимум 20%. Така новият електромобил ще е по-евтин от Leaf. Според изчисленията, при положение, че Leaf струва в Япония 2.8 млн. йени, което е $23 600, то иновацията ще струва $18 800, което се равнява на 35 000 лв.

Новият бюджетен електромобил ще се появи с емблемата на Nissan, но впоследствие ще се продава на световните пазари под различните марки на алианса. Всички те обаче ще разполагат с един и същ силов тракт. Планираната пазарна премиера на модела е през 2018 година.

Ще припомним, че настоящият Nissan Leaf разполага с електромотор с мощност 109 конски сили и комплект батерии с капацитет 24 или 30 киловатчаса. В последния вариант Leaf може да измине с едно зареждане около 250 километра. Очаква се, че иновацията ще може да изминава автономно над 400 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шокаритет

    1 4 Отговор
    ААмаан.Чок паръ ва, аби.
  • 2 xxx

    6 0 Отговор
    Значи чакаме Дачия за 25к лв...
  • 3 Спиро

    7 0 Отговор
    Ще чакам нов внос.
  • 4 тъпанар

    1 6 Отговор
    Мъск сам си "измисли" кола, а тук... Рено, Нисан и Митсубиши ОМГ. Да вземат и още няколко корейски марки да им помагат.

    Коментиран от #5

  • 5 Симо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "тъпанар":

    Ама името ти точно ти пасва
  • 6 Ники

    3 0 Отговор
    Супер. Евтино, динамично и екологично.