Last news in Fakti

9 Ноември, 2011 13:26 28 878 13

Парадокс относно най-крадения автомобил

  • audi-
  • ford-
  • toyota-
  • кражби
Едва ли за хората, интересуващи се от автомобили е тайна, че Audi S8 (да не се бърка с А8) не е от т.нар. масови автомобили. Тежката лимузина със занижено и втвърдено окачване и с динамика на спортна кола е прекалено скъпо возило за да може дори на теория да се нарече масова.
 
Въпреки тези факти, които са известни на голяма част от хората, щатските псевдо-специалисти от агенцията NHTSA определиха модела Audi S8 за най-крадения автомобил в САЩ. Къде обаче е грешката - в статистиката или в умствените възможности на янките?
 
За да бъде определен най-краденият автомобил зад Океана, хората от NHTSA пресмятат процент от кражбите на 1 000 продадени автомобила. Така се оказва, че на 1 000 продадени автомобила Audi S8 се крадат по 8.8, което автоматично изстрелва спортно ориентирания седан на първата позиция.
 
Парадоксът обаче се крие във факта, че за миналата година в САЩ са продадени само 227 екземпляра S8, от които са откраднати две! Следвайки тази безмислена логика хората от NHTSA класират на второ място друг екзотичен модел - Ford Shelby GT.
 
За година, от топ изпълнението на американския muscle car са реализирани 581 продажби, а кражбите на тази модификация са пет на брой. Отчитайки тези грешки, в статистиката на NHTSA беше съставена нова класация.
 
Според нея най-крадената кола в САЩ е Toyota Camry. От продадени 447 882 автомобила, неправомерно присвоените са 781. Съгласете се, че така вече нещата изглеждат доста по-реални.
 
Защото в противен случай ако изследваме подробно статистиката на полицията в Европа, спокойно може да се окаже, че автомобили от сорта на Bugatti Veyron или Pagani Huayra ще оглавят челните места в подобни класации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stenly

    1 1 Отговор
    ...абе Американци бе братми
  • 2 axell

    2 1 Отговор
    да им имам проблемите......
  • 3 Зайо

    2 4 Отговор
    Тъпи са американците и тъпи ще си останат. Нито колите са им коли, нито хората са им умни !

    Коментиран от #6

  • 4 baio

    1 3 Отговор
    pfff i ti si na tup ot si4ko,6tom taka misli6.....
  • 5 Кирил

    1 1 Отговор
    Виж се на какъв език пишеш и тогава говори кой е тъп!
  • 6 Иван Цветанов

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зайо":

    @3 Зайоооо... тъпи били, а? А, как съумяват да бъдат фактическите собственици на планетата Земя? ... Може масата американци да са отпуснати и позадремали от начина на живот който водят, но техните управници не спят, а се грижат за сладкия сън на народа си по всички възможни начини...
  • 7 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    audi e taralej v gashtite
  • 8 Продавам ракия

    2 1 Отговор
    Олимпиадата си екстра бе, къф таралеж?

    Коментиран от #9

  • 9 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Продавам ракия":

    @8 ?
  • 10 Бг

    1 1 Отговор
    Ако те интересува вероятността да ти откраднат колата, тази статистика е напълно резонна
    Защото ако си купиш Камри, вероятността да ти я откраднат е 781/447 882,
    Тоест само 1.7%
    За Ауди S8 вероятността е цели 8.8 или 4 пъти по-голяма.
    Така наред си е статистика, но някой мяй няма математическа култура
  • 11 Не

    1 0 Отговор
    Не - 781/447882 е 0.17%!
  • 12 Kobester

    0 1 Отговор
    Под олимпиядата човека имаше предвид Ауди(4те кръгчета, които са като на олимпииското лого), а иначе със сигурност S8 са по-малко на брой от Камри в Америка, и като са по-малко и има доста откраднати процента е по-голям, нормално. Едно е да има 1 000 коли и да се откраднат 10, друго е да са 10 000 бройки и да се откраднат 50.

    Коментиран от #13

  • 13 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Kobester":

    @12 to e iasno kakvo e imal v predvit s nazvanieto olimpiada be kolega.prosto mnogo selsko zvuchi.